I dag er den store Komplimentdagen

Komplimentdagen 2011

I dag, tirsdag 1. mars, er den store Komplimentdagen.

– For lite ros øker sykefraværet. De fleste av oss kan bli bedre på å gi anerkjennelse og ros, sier initiativtakeren til den norske Komplimentdagen, Ingunn Hofseth, adm. dir. i HSMAI – en verdensomspennende bransjeorganisasjon med medlemmer i hotell- og reiselivsbransjen.

Ros og komplimenterDen nasjonale Komplimentdagen ble innført i Nederland i 2003, og har siden vært en årviss suksess. I år markeres den for andre år i Belgia, og nå følger altså Norge også etter.

Norsk forskning fra Statens arbeidsmiljøinstitutt viser at ti prosent har høy risiko for å bli syke fordi de ikke får den anerkjennelse de fortjener, og 13 prosent opplever ubalanse mellom innsats og belønning.

– Vi syns initiativet fra Holland er glimrende, og vi ønsker å følge nederlendernes eksempel, sier Ingunn Hofseth.

– Det å bli sett og motta ros, har stor innvirkning og er en mangelvare i vår stressende hverdag. Hvis alle gir minst tre personer i sin omgangskrets en ærlig og oppriktig kompliment, kommer dette til å bli en spesielt god dag, sier hun.

Vil du vite mer om viktigheten av Komplimentdagen?

Bli med på gratis webinar tirsdag 1. mars klokken 11.00. Du kan også lese mer om Komplimentdagen – og selv gi komplimenter til venner, kolleger og bekjente på Komplimentdagens Facebook-side:

http://www.facebook.com/komplimentdagen

Twitter:

Det er også mulig å sende komplimenter via Twitter, merket med hashtagen #nkompliment

Send påmelding til postbox@hsmai.no og motta passord for webinaret.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Cbk980jV7Ao