Gode januartall for Hemsedal

Hemsedal i begynnelsen av november 2009

Ferske overnattingsstatistikker for januar viser en vekst på nesten åtte prosent i Hemsedal, til totalt 103.203 kommersielle gjestedøgn. Dette er en god start, etter rekordåret 2010, hvor Hemsedal, til tross for en utfordrende forsesong, med betydelig nedgang i november og desember 2010, likevel vokste med nesten to prosent, til ny rekord og godt over 670.000 kommersielle gjestedøgn på årsbasis, heter det i en pressemelding fra Hemsedal Turistkontor.

– I et internasjonalt marked, med sterk konkurranse og fortsatte etterdønninger etter finanskrisen i en del markeder, er vi meget godt fornøyd med januartallene, sier turistsjef i Hemsedal Gunn Eidhamar.

– Spesielt gledelig er det å se at januarveksten er betydelig i flere av våre prioriterte utenlandsmarkeder. Tyskland vokste med 94 prosent*, til ny januarrekord på 5158 gjestedøgn, Russland vokste med 51 prosent*, til 7037 gjestedøgn og ny rekord etter et vanskelig 2010, Sverige vokste med elleve prosent*, til 13.863 gjestedøgn, og det er også god vekst fra Nederland og Storbritannia. Det viktige danske markedet gikk derimot tilbake med 4,5 prosent* i januar, og endte på 31.274 gjestedøgn, etter sterk vekst i mange år. Det norske markedet vokste med nesten åtte prosent*, til 43.459 gjestedøgn, og ga ny norsk januarrekord.

Hemsedal er en internasjonal destinasjon, og i januar 2011 var 58 prosent internasjonale gjestedøgn og 42 prosent norske. Russerne kommer til Hemsedal for å feire nyttår og ortodoks jul i starten av januar, og januartallene står for rundt 75 prosent av det russiske besøket på årsbasis.

*Redaksjonell note: Det må antas at flere av de nevnte økningene skal oppgis i prosentpoeng, ikke prosent, som det står i pressemeldingen (noe det må tas forbehold om, siden redaksjonen dessverre ikke har kapasitet og anledning til å etterprøve).

Arkivfoto: Hemsedal i begynnelsen av november 2009.