Designpris til NSBs nye tog

NSBs nye FLIRT-tog på verkstedet i Sveits. Fotograf: Åge Christoffer Lundeby/NSB.

NSBs nye tog er blitt tildelt samme prestisjetunge internasjonale designpris som de internasjonale merkene Mercedes og Apple. De nye togene har vunnet den prestisjetunge Red Dot Design Award. Den anerkjente prisen er tildelt for produktdesignen på  type 74/75, skriver NSB i en pressemelding.

– Denne prisen viser at vi og leverandøren Stadler har lykkes med å integrere design med funksjonalitet. At vi havner i samme selskap som Apple og Mercedes, viser at NSBs nye tog anerkjennes som et transportmiddel av høyeste kvalitet. Vi gleder oss til å kunne tilby norske og utenlandske kunder en god reiseopplevelse når de nye togene settes i trafikk i 2012, sier Tom Ingulstad, konserndirektør og leder for NSB Persontog.

1700 utfordrere i 60 land

De klimatiske og geografiske utfordringene i Norge stiller store krav til utvendig og innvendig design. Den solide fronten på toget må garantere sikker drift i all slags vær. Samspillet av varme og kalde gråtoner og den indirekte belysningen skaper et behagelig nordisk uttrykk. Farger og kontraster er brukt på en slik måte at også synshemmede passasjerer enkelt kan finne seg til rette på toget. Den skrått utførte lakkeringen fremhever effektivitet og gir toget et dynamisk utseende.

NSBs nye tog kjempet blant cirka 1700 bedrifter fra 60 land om å vinne den prestisjetunge prisen, og det er Stadlers designbyrå som formelt har vunnet prisen.

For mer informasjon og bilder av NSBs nye tog, se nettsiden www.nyetog.no.

Foto: NSBs nye FLIRT-tog på verkstedet i Sveits. Fotograf: Åge Christoffer Lundeby/NSB.