Ritter fortsetter

Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)

Styret i Rezidor Hotel Group har vedtatt å forelenge Kurt Ritters arbeidskontrakt med ytterligere tre år, frem til februar 2015. Vilkårene for hans ansettelsesforhold vil forbli uendret, skriver selskapet i en pressemelding.

– Kurt Ritter har spilt en avgjørende rolle for det Rezidor vi ser i dag. Ritters lederskap er svært viktig for Rezidors fortsatt lønnsomme vekst de kommende årene, noe som inkluderer å utnytte Rezidors og Carlsons kombinerte styrker, sier Hubert Joly, som nylig ble valgt til leder av styret i Rezidors generalforsamling.

Inn med morsmelken

Kurt Ritter tok over som administrerende direktør i Rezidor i 1989. Han har hatt ansvar for konsernets portefølje av hoteller og vært med på å utvikle mer enn 400 hoteller med nesten 90.000 rom i Europa, Midtøsten og Afrika.

Han ble født i Sveits i 1947, og forstod allerede som barn verdien av god service og oppmerksomhet til gjestene på foreldrenes hotell. Etter endt skolegang på Ecole Supérieure de Commerce du Canton de Vaud, tok han eksamen på det prestisjefylte École hôtelière de Lausanne. Hans første jobb var som assisterende sjef på Hotel Bellevue Palace i Bern.

Nytt livsstilshotell med Missoni

Ritter har hatt en rekke stillinger ved Ramada International Hotels i Belgia, Frankrike, Tyskland og Sverige. I 1976 ble han utnevnt som hotel manager på SAS Hotell Luelå i Sverige, før han i 1979 dro til SAS Kuwait for en tilsvarende stilling der. I 1984 ble han forfremmet til Vice President for SAS International Hotels (SIH) i Midtøsten og flyttet til Singapore. Han kom tilbake til Europa i 1989, da han ble utnevnt til konsernsjef i SIH.

I 1994 signerte SIH en master franchise-avtale med Radisson Hotels Worldwide, som resulterte i at selskapet skiftet navn til Radisson SAS Hotels & Resorts. I 2001 skiftet selskapet navn til Rezidor SAS Hospitality. I september 2002 inngikk Kurt Ritter en avtale med Carlson Hotels Worldwide om å utvikle Country Inn, Park Inn og Regent i Europa, Midtøsten og Afrika. I november 2005 signerte han en verdensomspennende lisensavtale med det italienske motehuset Missoni om å utvikle og drive en kjede livsstilshoteller. Det første Hotel Missoni åpnet juni 2009 i Edinburgh. Det andre ble åpnet i Kuwait i mars 2011. Ytterligere hoteller er under utvikling i Oman, Brasil og Tyrkia. I november 2006 ble Rezidor Hotel Group notert på Stockholmsbørsen.

Prisvinner

Ritter er blitt tildelt flere priser. Han fikk tittelen Corporate Hotelier of the World i 2002, senere er han blitt tildelt Lifetime Achievement Award fra IHIF (International Hospitality Investment Forum), Brilliant Savarinplaketten og Lifetime Achievement Award 2008 fra den prestisjetunge MKG. Tidlig i 2007 ble han også utnevnt som Carlson Fellow. I 2009 mottok han et æresdoktorat fra Oxford Brookes University, UK (ikke å forveksle med University of Oxford, red. anm.).

Foto: Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)