Rezidor blant de mest etiske

Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)

Rezidor Hotel Group, som eier og driver hotellkjedene Radisson Blu, Park Inn, Hotel Missoni og Regent, er anerkjent som et av de mest etiske selskapene i verden for andre år på rad. Ethisphere Institute (USA) hedrer hotellkonsernet for vedvarende og reelt etisk lederskap, skriver selskapet i en pressemelding.

Rezidors prisbelønte program for ansvarlig forretningsvirksomhet gjelder for hele konsernet, og har sine røtter tilbake til 1989. I tillegg til at selskapet er opptatt av sosiale og etiske spørsmål, fokuserer programmet også på helse, miljø og sikkerhet for gjester og ansatte samt å redusere miljøbelastningen.

Etisk fundamentert lederskap

– Vi er svært glade for å motta denne prestisjetunge prisen enda en gang, og vi er stolte over å ha beholdt posisjonen som et av verdens mest etiske selskaper. Etisk fundamentert lederskap jobber vi for gjennom kontinuerlige anstrengelser, og ved å bruke samfunnsnyttige forretningsmetoder. Vi tror også at vi bidrar til å heve den etiske standarden innen bransjen, sier Kurt Ritter, styreformann og administrerende direktør i Rezidor.

Rezidors etiske retningslinjer og prinsipper for god forretningsskikk blir presentert for alle nye ansatte gjennom opplæringsprogrammet Living Responsible Business. Dette blir utviklet og fremmet på bred basis i Rezidor, fra lederutviklingsprogram via intern revisjonsopplæring og helt opp til det interne sertifiseringsprogrammet for toppledere. Det gjenspeiles også i mottoet “Always Care”, som er ledestjernen for TRIC=S, konsernets sikkerhetsprogram. Dette programmet er internasjonalt anerkjent som det beste innen sikkerhetshåndtering for næringslivet.

Rangering med syv kategorier

Ethisphere er en tenketank som arbeider for å utvikle, forbedre og spre beste praksis-metoder innen næringslivsetikk, samfunnsansvar, antikorrupsjon og bærekraft. Dette er femte gang instituttet offentliggjør WME-lister og presenterer 110 selskaper utvalgt av en komité av ledende advokater, professorer, offentlige embetsmenn og bedriftsledere. Blant de andre prisvinnerne i 2011 finner vi Adidas, Timberland, Microsoft, American Express, Starbucks og UPS.

WME-rangeringen tar hensyn til syv spesifikke kategorier:

  1. Bedriftens rolle og ansvar i samfunnet
  2. Eierstyring og selskapsledelse
  3. Samfunnsnyttig innovasjon
  4. Bransjeledelse
  5. Lederskap på toppnivå
  6. Lederinitiert bedriftskultur
  7. Meritter på det juridiske og lovmessige området, også når det gjelder omdømme, interne systemer og etikk-/compliance-programmer

Les mer om verdens mest etiske selskaper i 2011 på:
http://ethisphere.com/2011-worlds-most-ethical-companies/

Foto: Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)