Ukens navn: Nina Moland Andersen

Nina Moland Iversen, salgs- og markedssjef i Color Line SuperSpeed

Nina Moland Andersen

Salgs- og markedssjef

Color Line SuperSpeed

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Min arbeidshverdag er både spennende, utfordrende og krevende. Som salgs- og markedssjef for Color Line SuperSpeed har jeg ansvaret for å utvikle en av Norges mest spennende merkevarer, sammen med mitt team. En nasjonal merkevare, som styres fra Kristiansand. SuperSpeed-skipene trafikkerer linjene Larvik-Hirtshals og Kristiansand-Hirtshals. Vi sørger for at du kommer hurtig og komfortabelt til Danmark på tre timer og 15 minutter fra Kristiansand, en halvtime mer fra Larvik.

– 19. juni er det tre år siden vi lanserte SuperSpeed-konseptet i Norge, og avviklet gammel tonnasje. Det har vært en spennende reise så langt. Arbeidsdagene er varierte, ofte lange, men morsomme og preget av et høyt aktivitetsnivå. Som leder har jeg resultatansvar, personalansvar, og er også ansvarlig for kommunikasjon, merkeprofil, og salgs- og kostnadsbudsjetter for SuperSpeed.

– Mitt ansvar er å sørge for at nærmere to millioner nordmenn reiser med SuperSpeed fra Larvik eller Kristiansand til Danmark. Engasjement er vår kjerneverdi, og dette er også det som preger vår bedriftskultur. Det er som kjent ”dejlig å være norsk i Danmark”, og herlig å jobbe med et slikt konsept, som gir så mange muligheter.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det å få arbeide med en spennende merkevare innenfor reiselivsbransjen er inspirerende. Jeg føler at jeg får brukt og utviklet mine evner på svært mange områder. Mellommenneskelige relasjoner, i form av samarbeid med kolleger, kunder, samarbeidspartnere i Norge og Danmark, betyr også mye. Vi tar våre kunder på alvor og er ydmyke for at vi er så heldige som får jobbe med et så mangfoldig konsept. Den ene dagen skal vår gjest på jentetur, neste gang på jobbtur, deretter en familietur og tilslutt en etterlengtet tur med mannen. Det stiller krav til oss, og motiverer oss til å alltid være på topp. Som person er jeg resultatorientert, engasjert, kreativ, strukturert og endringsdyktig. Og dette kommer til nytte hver eneste dag.

– Det er morsomt på jobb. Det er høyt under taket, livlige diskusjoner og føler oss som en stor ”familie”. Jeg gleder meg til hver dag, og lever etter kursholder Kari Fevaag Larsens motto ”Endelig mandag”. Dette er drømmejobben for meg!

– Har du noen du har sett opp til?

– Nelson Mandela, Martin Luther King og kvinner som har banet vei for oss jenter. Underveis i min karriere har jeg hatt ledere som har trodd på meg, og gitt meg mulighet til å utvikle meg som menneske og leder. Dem er jeg evig takknemlig overfor. Aktiv nettverks- og relasjonsbygging på tvers av yrker og bransjer har også vært viktig, og gitt meg kunnskap og innsikt på mange områder, som ellers ville har vært ukjent for meg. Kvinner som våger å satse på karriere, og klarer å balansere dette med familieliv, er også gode forbilder. Mamma har også vært et forbilde, og gitt meg en god ballast på veien. Hun giftet seg svært ung, men sørget for å utdanne seg underveis, mens vi søsken var små. Var utearbeidende samtidig som hun hadde god omsorg for oss. Vi må bli flinkere til å heie på hverandre!

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Ja, hos oss har vi flere gode tradisjoner. Klarer vi månedens budsjett, blir det budsjettkake om bord og i land. En annen tradisjon er at den som har bursdag inviterer til en felles ettermiddagssamling med noe å bite i.

– De senere årene har vi også innført ”Åpent hus” i salgs- og markedsavdelingen hos SuperSpeed. Da inviterer vi alle som jobber på ”huset” til å stikke innom avdelingen vår. På den måten får vi anledning til å bli bedre kjent med våre kolleger på tvers av avdelinger, samtidig som vi benytter anledningen til å informere om kommende kampanjer og aktiviteter. Som tidligere nevnt, er engasjement vår viktigste kjerneverdi, og dette er et av våre tiltak for å leve ut dette. Våre ansatte og kolleger er de aller beste ambassadører, og vi ønsker at de skal være best mulig orientert om våre gode tilbud. Slike treff skaper også samhold og samarbeid på tvers av avdelingene.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Color Line har vært medlem av HSMAI så lenge jeg kan huske.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– HSMAI sørger for å holde oss oppdatert på nyheter og trender innenfor bransjen. Det er også en flott arena for å bygge relasjoner med kolleger, gjennom faglig og sosialt nettverk. Vi har også vært så heldig å motta flere priser fra HSMAI med SuperSpeed-konseptet. Det har vært inspirerende og motiverende for oss som jobber i organisasjonen.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Fortsett den gode jobben dere gjør med mange spennende aktiviteter. Det å være i forkant, formidle trendene og være oppdatert på det siste, er også viktig.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En perfekt helg er en helg uten for mye program. God tid ved frokostbordet med familien og dagens aviser. Gjerne et par treningsøkter, samvær med gode venner, med god mat og gode viner. På vinteren er det herlig å være på hytta, de gode skiturene gjør godt for kropp og sjel. Late dager i Danmark, sammen med familie og venner, er heller ikke å forakte, og gir minner for livet. Skuldrene senker seg, og alt går litt saktere.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Miljøtiltak, oppvekstvilkårene for barn og ungdom, og ikke minst legge til rette for at våre eldre skal få en god alderdom.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Livet skal leves».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Den går med SuperSpeed fra Kristiansand til Danmark. Vi er en gjeng med venninner som skal ta med oss barna våre på tur. Det blir shopping om bord og i Danmark, og ungene gleder seg til å spise pizza på Europas største pizzarestaurant, Bluefins Pizza, som er om bord på SuperSpeed1.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Foruten familie og venner, er jeg opptatt av reiser, interiør, mat, vin, bøker, spinning, skøyteski, løping og styrketrening. Late dager på fjellet eller ved sjøen med gode venner er balsam for sjelen.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Velkommen om bord på SuperSpeed i sommer!