Nytt OBOS- og Rica-hotell i Bergen

OBOS' og Ricas nye hotell, som skal stå klart i Bergen i 4. kvartal 2013

Boligbyggelaget OBOS og hotellkjeden Rica Hotels undertegnet nylig en langsiktig leieavtale, som innebærer at Rica Hotels skal stå for driften av det nye hotellet OBOS bygger i Bergen, skriver Rica Hotels i en pressemelding.

Med sine 368 rom, blir hotellet Bergens største, og skal etter planen åpne dørene i 4. kvartal 2013.

– Vi er veldig fornøyd med denne avtalen. Hotellet vil få en klar Rica-profil, og blir et moderne og spennende hotell, med flotte og store konferansefasiliteter. Den største konferansesalen vil kunne ta inntil 450 personer, sier konsernsjef Ole-Jacob Wold i Rica Hotels AS.

Hotellet får en meget sentral beliggenhet, med nærhet til blant annet Grieghallen, jernbane- og busstasjonen, og bybanen, og vil være et vesentlig bidrag i utviklingen av denne delen av byen. Hotellet blir også en av Bergens høyeste bygninger.

– Dette skal vi selvsagt utnytte, blant annet ved å etablere et loungeområde med servering, samt selskapslokale og møterom i 12. etasje. For øvrig vil hotellet inneholde flere serveringssteder, rettet både mot byens innbyggere og hotellets gjester, opplyser Wold.

Kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS understreker at OBOS og Rica Hotels kjenner hverandre godt gjennom flere års samarbeid om hotelldrift, både i Oslo og Bergen.

– At vi nå har landet en avtale om driften av dette nye storhotellet, er svært gledelig, sier Pettersen.

Illustrasjon: OBOS’ og Ricas nye hotell, som skal stå klart i Bergen i 4. kvartal 2013