Raskere leiebilretur

Avis

På Avis Gardermoen kan du nå bli møtt på parkeringsplassen og gjøre opp leieforholdet på stedet uten å frykte en diskusjon om skader og bensinmengde i etterkant, heter det i en pressemelding fra RAC Holding.

Prøveprosjektet med Express innsjekk har etter kun få ukers drift gitt svært gode resultater. Med en håndholdt skanner tar ansatte imot kundene i det de returnerer bilen på parkeringsplassen. Deretter kan kunden og den ansatte sammen ta en rask skadesjekk og registrere bensin- og kilometerstand, før kunden får med seg en kvittering på at leieforholdet er avsluttet, og kan gå rett til flyavgangen.

– Vi vil at kundene skal være trygge på at leieforholdet er avsluttet når de drar fra parkeringsplassen, slik at man ikke risikerer noen uenigheter i etterkant. Løsningen med Express innsjekk er både enklere og tryggere for dem som leier bil hos oss, sier Country Manager Anders Tveit i Avis.

Nytt i Norge

Express innsjekk brukes i dag av Avis-kontorer i andre land, men foreløpig er denne typen løsninger for retur ikke vanlig i Norge. På Avis Gardermoen har de hatt ett prøveeksemplar for å betjene særlig flypassasjerer som ankommer flyplassen i leiebil.

Resultatet viser at returen går raskere, og både kundene og de ansatte er mer fornøyd. Dersom det oppdages skader, kan kunden velge å la dette bli belastet direkte på kontrakten og gjøre opp saken på stedet.

– Løsningen med Express innsjekk gjør at vi kan taste inn registreringsnummeret i det bilen svinger inn på parkeringsplassen. Deretter kan vil hilse kunden med navn, og uten skader vil hele prosessen være ferdig på under ett minutt, sier Anders Tveit.

Utvider tilbudet

På Avis Gardermoen vil de nå utvide tilbudet med en håndholdt skanner til. Også andre stasjoner er interessert, slik at Express innsjekk kan bli rullet ut på en rekke stasjoner i tiden som kommer.

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger. Særlig de som ikke leier ofte, synes det er tryggere å bli tatt i mot av en ansatt og få kvittering der og da, sier Country Manager Anders Tveit i Avis.