NHO-pris til Olav Thon

Foto: Thon Hotell Bjørneparken (montasje fra Thon Hotels)

Landsmøtet i NHO Reiseliv gir Olav Thon (87) årets hederspris, skriver arbeidsgiverorganisasjonen i en pressemelding.

Morten Thorvaldsen, adm. dir. i Thon Hotels.
Morten Thorvaldsen, adm. dir. i Thon Hotels.

– Olav Thon har lenge vært brennende opptatt av naturbasert reiseliv. Nettopp derfor setter han stor pris på denne hedersutmerkelsen, sier Morten Thorvaldsen, administrerende direktør i Thon Hotels, som tok imot hedersprisen på vegne av Olav Thon.

Reiselivsnestor Olav Thon har i flere mannsaldre vært en pådriver og inspirator i norsk reiselivsnæring. Juryens begrunnelse for å gi Olav Thon NHO Reiselivs hederspris, er at han har engasjert seg sterkt i å gjøre norsk natur tilgjengelig for folk flest. Han har også gitt økonomisk bistand til en rekke turisthytter. Thon er opptatt av den norske turistopplevelsen og er selv en stor bruker av norsk natur.

Juryen trekker også frem Thons engasjement for knoppskyting i reiselivsbransjen. Thon har i tillegg engasjert seg i forbindelse med bygging av flere kulturhus i Norge.

Olav Thon startet Jägerhallen, sitt første serveringssted, i Oslo for over 40 år siden. Sitt første hotell, Hotel Bristol, startet Thon i 1976. Sin første hotellkjede startet han i 1989.

Olav Thon Gruppen eier i dag 56 hoteller i Norge og fem i Brussel. Den siste tiden har gruppen ekspandert sterkt i Nord-Norge.

Toppfoto: Thon Hotell Bjørneparken (montasje fra Thon Hotels)