Color Line-markering i Kiel

Skiforbundets mobile hoppbakke i Kiel

Color Lines 50-årsjubileum for cruiselinjen Oslo–Kiel 5.mai ble markert med mangfoldige arrangementer for både unge og voksne i Kiel, heter det i en pressemelding fra rederiet.

En av de mest oppsiktsvekkende aktivitetene var en mobil skibakke på torget i Kiel.

Mange sperret opp øynene da de for første gang fikk se en mobil skibakke, og både unge og voksne fikk anledning til å prøve seg. Det var også rollerblades, skiskyting og andre aktiviteter, i tillegg til kulturelle innslag i forbindelse med Color Lines jubileumsdag i Kiel sentrum.

Byggingen av mobile skibakker, med ski, hjelmer og startnummer, inngår som en del av samarbeidet mellom Color Line og Norges Skiforbund. Ved bruk av spillemidler fra Color Line, har Norges Skiforbund hatt stor suksess med bruk av skibakkene i Norge.

I de nordlige deler av Tyskland er skiaktiviteter mindre utbredt enn i Norge, og de som prøvde seg i bakken, hadde i utgangspunktet ikke skiferdigheter, men det var mange som koste seg. Bakken var veldig populær blant tyskerne.

– Spesielt jenter var ivrige, og vi ser alltid at enkelte holder på timesvis. Det er moro, sier utviklingskoordinator i hopp i Norges Skiforbund, Tore Øvregård.

Mange tyskere reiser til Alpene for å kjøre slalåm om vinteren, mens langrenn er langt mindre utbredt. Men det var ingen tvil om at tyskerne storkoste seg med skiaktiviteter, og at det ligger et stort potensial i dette.

Det Tyske Skiforbundet ønsker videre samarbeid med Norges Skiforbund og Color Line, der skilek kan bli en del av undervisningsopplegget i skolene. Det er etablert kontakt mellom Norge og Tyskland, for å få ned en mobilbakke, som er ideelt å promotere for skisporten. Bakken er utviklet for barn og ungdom.

De mobile skibakkene er tilgjengelig også for Color Line, i forbindelse med markedsaktiviteter i Norge. Avtaler må gjøres med Norges Skiforbund og en lokal klubb, som må stille personell for dugnad.

Foto: Skiforbundets mobile hoppbakke i Kiel (foto fra Color Line).