Ski-VM ga reiselivsvekst

Åpningsseremonien for Ski-VM på Universitetsplassen i Oslo (fotograf: Iselin Næss/Ski-VM 2011)

Ferske tall fra SSB viser at ski-VM bidro til sterk vekst i reiselivsbransjen i årets første kvartal. Totalt økte omsetningen for overnattings- og serveringsbedrifter med 9,8 prosent fra samme kvartal i fjor, skriver NHO Reiseliv.

Noe av veksten i disse næringene kan trolig tilskrives Ski-VM, et arrangement som satte preg på hovedstaden to uker i februar og mars. Blant annet viser fylkesvise tall fra SSBs overnattingsstatistikk at hotellene i Oslo opplevde en særlig sterk vekst i antall gjestedøgn og pris per rom disse to månedene. Også restaurantbransjen i hovedstaden virker å ha tjent godt på Ski-VM, og bidro til en samlet vekst, opp 9,0 prosent for norsk serveringsvirksomhet i 1. kvartal, skriver SSB på sine hjemmesider.

Foto: Åpningsseremonien for Ski-VM på Universitetsplassen i Oslo (fotograf: Iselin Næss/Ski-VM 2011)