Ny julirekord for Norwegian

Bjørn Kjos

Norwegian fortsatte passasjerveksten i juli. Nærmere 1,6 millioner passasjerer fløy med selskapet, en økning på 21 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Samtidig var fyllingsgraden på nesten 90 prosent, tross sterk kapasitetsøkning, skriver selskapet i en pressemelding.

I juli fløy 1.596.298 passasjerer med Norwegian, det høyeste passasjertallet selskapet har hatt i én enkeltmåned. I juli i fjor fløy 1.322.695 passasjerer med selskapet. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 30 prosent, mens enhetsinntekten ble forbedret med ni prosent, sammenlignet med juli 2010. Kabinfaktoren var på 89,2 prosent, opp fire prosentpoeng fra juli i fjor.

– Vi er veldig fornøyd med at den positive passasjerutviklingen fortsetter, også i juli. Det er spesielt gledelig at selv med en kapasitetsøkning på 23 prosent, har vi en fyllingsgrad på nærmere 90 prosent. Det beviser at Norwegian får meget god uttelling for siste års innfasing av 18 nye og mer miljøvennlige fly, med flere seter. At flere og flere av våre Boeing 737-800-maskiner er utstyrt med Dreamliner-interiør og WiFi, bidrar også til at flere velger å fly med oss, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Selskapet opererte 99,9 prosent av de planlagte flygningene i juni, hvorav 82,6 prosent gikk på oppsatt rutetid. I Norge var punktligheten på 90 prosent.

Frakter flest fra Norden til Europa

I juli reiste ca én million passasjerer fra Norden til Europa med Norwegian. Ingen andre flyselskaper fraktet flere passasjerer fra Norden til Europa enn Norwegian. De nyåpnede rutene fra Helsinki og Gøteborg til det europeiske kontinentet og Middelhavet, har gått med nærmest fulle fly i juli, og bidrar således kraftig til veksten på de europeiske rutene.

Mer miljøvennlig operasjon

Norwegian deltar aktivt i arbeidet med å skape en bærekraftig utvikling, og har som klart mål å redusere CO2-utslipp med 25 prosent per flydde passasjer i perioden 2008 til 2015. Nye fly er det absolutt viktigste bidraget til utslippsreduksjon. I løpet av det siste året har Norwegian faset inn 18 Boeing 737-800-fly, og i juli i år var CO2-utslippet per passasjer på rekordlave 77 gram per kilometer, elleve prosent lavere enn tilsvarende måned i fjor. I løpet av siste regnskapsår har CO2-utslippet per Norwegian-passasjer vært på 93 gram per kilometer, mens en passasjer hos vår hovedkonkurrent sto for 117 gram per kilometer. Det er 26 prosent mer, til tross for at gjennomsnittlig reiselengde per passasjer er tilnærmet identisk.

Foto: Bjørn Kjos, adm. dir. i Norwegian Air Shuttle. Fotograf: Kjetil Ree/Wikipedia