USA med Islands-bonus

En Boeing 737-700 fra Iceland Express i lufta (foto fra Iceland Express)

Islands lavprisselskap, Iceland Express, har så stor suksess med sommerens atlanterflyvninger fra Oslo Gardermoen til USA og Island, at de fortsetter høsten ut, til 29. oktober, rapporterer selskapet i en pressemelding.

Etter det første hopp over Atlanteren til Island, er det mulighet for en dukkert i den berømte Blå Lagune, innen flyskift til New York, med mulighet for en storbyferie i extra large format. Eller man kan velge å se nærmere på sagaøyas varme kilder, aktive vulkaner og tordnende fossefall, én dag eller flere. To vidt forskjellige ferieopplevelser på én reise.

Med en lav dollarkurs, er New York et shoppingeventyr, og prisene på Island er cirka 45 prosent lavere enn før landets finanskrise.

Sagaøya er Europas vestligste land, rundt 1000 kilometer fra Norge. Her spiller naturen hovedrollen. Deler av landet forandres foran øynene dine, mens andre nesten ikke har endret seg siden de norske vikingene kom til Island for mer enn 1100 år siden. Én av dem var far til Eirik Raude, som senere dro videre til Grønland. Sønnen hans, Leiv Eriksson, nådde helt til Nord-Amerika, 500 år før Columbus.

Fra 1. september til 29. oktober er det fire avganger i uken fra Oslo til Reykjavik, og videre til New York. En tur-retur-billett Oslo–New York via Island, koster fra NOK 3894,-. Oslo–Island tur-retur koster fra NOK 1564,-. Les mer på www.icelandexpress.no, hvor billetten bookes.

Fakta:

Iceland Express kom i luften i 2003, som Islands første lavprisselskap. Hvor andre selskaper har restriksjoner, er det hos Iceland Express ingen krav om minimum eller maksimum opphold. Der er ikke faste plasser om bord, men du kan kjøpe seteplass ved exit eller helt fremme. Det er lett å booke og endre bookingen, og selskapet bruker e-billetter. Iceland Express flyr på 19 destinasjoner, hovedsakelig med Boeing 737-, og 757-fly. På ruten til New York benyttes Newark Liberty lufthavn.

Foto: En Boeing 737-700 fra Iceland Express i lufta (foto fra Iceland Express)