Nye Choice-hoteller i Tromsø

Torgeir Silseth, adm. dir. i Choice Hotels Scandinavia

Nordic Choice Hotels går fra tre til fem hoteller i Tromsø sentrum, og øker sin kapasitet fra 302 til 732 rom. I 2013 åpner Nordic Choice selskapets tredje Xpress-hotell, drevet av Comfort-kjeden. Året etter åpner Tromsøs største konferansehotell og foreløpig siste tilskudd til Clarion-kjeden, skriver Nordic Choice i en pressemelding.

– Vi håper hotellene skal tiltrekke seg flere turister og konferanser, som frem til nå ikke har vært mulig å gjennomføre i byen, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Lavpris og konferanse

De to hotellene retter seg mot to ulike segmenter. På Strandtorget skal Nordic Choice Hotels drive Tromsøs største konferansehotell. Hotellet får 270 rom, minimum tolv konferanse- og møterom, i tillegg til en storsal på minimum 800 kvm. Hotellet tegnes av internasjonalt anerkjente Niels Torp arkitekter.

– Konferansemarkedet er et område i sterk vekst, og med stort potensial også utenfor Tromsø. Clarion skal levere en førsteklasses hotellopplevelse for gjester med sans for utsøkt kvalitet, i alt fra design og interiør til service, sier Silseth.

I tillegg åpner Comfort Hotel Xpress, et lavpriskonsept med døgnpriser fra 299 per rom. Det første Xpress-hotell ble åpnet i Oslo i januar 2011, og etablerte seg raskt i teten på Tripadvisor. Comfort Hotel Xpress skal inngå i Meierikvartalet, med 50 butikker, fordelt på 10.000 kvm kjøpesenter, vegg i vegg.

– Comfort Hotel Xpress viser at det er mulig for en hotellaktør i Norden å utvikle et konsept som skaper internasjonal oppmerksomhet. Dette er neste generasjons hotell for neste generasjons hotellgjest. Nå gleder vi oss til å etablere vårt andre Xpress-konsept i Tromsø, fortsetter Silseth.

Vil gjøre kaken større

Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.
Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels går inn med en samlet investering, sammen med partnere, på 700 millioner kroner. Når de to nyetableringene åpner, får Nordic Choice Hotels til sammen fem hoteller og 732 rom i byen. Likevel er ikke hotelledelsen bekymret for overetablering.

– Konkurranse er bra for oss, og det er bra for Tromsø. Det er alltid rom for gode hotellkonsepter. Med disse to produktene, gjør vi kaken større. Der mange leter etter Nord-Norges fremtid langt til havs, er vi mer opptatt av det som skjer på land. Vi tror kurs, konferansenæring og turisme er viktig for Tromsøs fremtid, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Fakta

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotellkonsern, med over 170 hoteller og 9250 ansatte i Skandinavia og Baltikum. Selskapet markedsfører kjedene Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection og Clarion, samt åtte unike hotellperler innen Nordic Hotels & Resorts. Alle hoteller er miljøsertifisert etter ISO 14001.

COMFORT HOTEL XPRESS

 • Åpner oktober 2013
 • 160 rom
 • Lavpris-profil med rom fra kroner 299 per natt
 • Comfort Radio, teknologi & sosiale medier integrert i hotellopplevelsen
 • Sentralt beliggende i Meierikvartalet, Storgata 1. Kjøpesenter med 50 butikker vegg i vegg.
 • Interaktiv TV-skjerm: Utelivs- restaurant, og konsertguide
 • Mobile websider: Hotellinformasjon, musikk, Flytog med mer
 • Økologisk frokost tilrettelagt for take away
 • Utbygger: Meierikvartalet Eiendom AS

CLARION TROMSØ

 • Åpner 2014
 • 270 rom
 • Fullservice konferansehotell
 • Vekt på design, interiør, kunst og musikk. Skal bli en levende møteplass for forretnings-, konferanse og fritidsreisende
 • Sentralt beliggende ved Skarven, Strandtorget
 • Minimum én sal på 800 kvm, som kan deles inn i tre deler
 • 4-6 møterom på 70-80 kvm
 • 1 styrerom på 60-70 kvm
 • 7-8 konferanserom á ca 25 kvm
 • Tegnet av Niels Torp arkitekter
 • Utbygger: Aspelin Ramm/ A/S Pellerin

Toppfoto: Torgeir Silseth, adm. dir. i Choice Hotels Scandinavia