Radisson Blu i Ålesund evakuert

Lobbyen i Radisson Blu Hotel Ålesund (foto fra Rezidor Hotel Group)

OPPDATERT: Nærheten til brannen om bord i Hurtigruteskipet ”Nordlys”, som ligger til kai i Ålesund, gjør at Radisson Blu Hotel Ålesund evakueres, informerer Rezidor Hotel Group i en pressemelding, som siden er oppdatert med beskjed om gjenåpning fredag morgen.

– Hverken gjester eller ansatte er skadet eller utsatt for fare, men på grunn av hotellets beliggenhet, har vi valgt å evakuere. Våre ansatte har gjort en formidabel innsats med å finne alternativ overnatting, og hjulpet våre gjester med å flytte både dem og bagasje til andre hoteller i området, sier Nina Viddal, Sales Manager ved Radisson Blu Hotel Ålesund.

To Hurtigruten-ansatte bekreftet omkommet

Av sikkerhetsmessige årsaker vil hotellet holde stengt i to dager, før de etter planen vil åpne igjen lørdag 17. september.

Det er med sorg vi i HSMAI registrerer at to ansatte om bord på M/S «Nordlys» er bekreftet omkommet. Våre tanker går til venner og kolleger.

Oppdatert: Åpner fredag

Politiet har gitt klarsignal til at Radisson Blu Hotel Ålesund kan åpne allerede fredag morgen.

– Vi har nå fått beskjed fra politiet om at vi ikke trenger å være evakuert. Tidligere på torsdagen ble både gjester og ansatte evakuert fra hotellet. Alle gjester er flyttet til andre hoteller i byen. Fredag morgen åpner vi igjen dørene, og våre gjester, som har vist en utrolig smidighet i situasjonen, kan vende tilbake, sier Nina Viddal, som også trekker frem hotellets stab, som har gjort en strålende innsats, både når det gjelder å ivareta sikkerhet og yte service i en krevende situasjon.

Fakta om Radisson Blu Hotel Ålesund

Radisson Blu Hotel, Ålesund ligger midt i byen, ved hurtigrutekaien, og har utsikt over fjorden. Hotellet, som har 131 rom, ble reist i 2000 og gjenspeiler den spesielle arkitekturen i jugendbyen. Hotellet ligger 18 kilometer fra flyplassen, og er et av de nyeste fullservicehotellene i Ålesund.

Foto: Lobbyen i Radisson Blu Hotel Ålesund (foto fra Rezidor Hotel Group)