Stappfulle fly i høstferien

Den våte sommeren har fått nordmenn til å drømme om sol og varme, og Star Tour melder om fulle fly fra hele landet i høstferieukene.

– Høstferien er tradisjonelt en populær uke, og blir bestilt lang tid i forveien. Nå når både sommeren og høsten har vært en våt affære, blir høstferiereisene ekstra populære, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

De fleste skolene i Nord-Norge, Østlandet og Sørlandet har ferie den første uken i oktober, mens blant annet stavangerområdet og Trøndelag har ferie den andre uken. Etternølere kan derfor fremdeles sikre seg et høstferiekupp, dersom de har mulighet til å reise fra byer som har høstferie motsatt uke.

Petersson anbefaler også nordmenn som drømmer om sol og varme i høst å sjekke nettsidene til Star Tours søsterselskap Fritidsresor, som har flyvninger fra Gøteborg, eller Star Tour i Danmark, som blant annet flyr fra København.

Det er ikke bare høstferieukene som er fulle i år. Vintersalget har tatt av de siste ukene, og allerede nå er halvparten av alle vinterreisene utsolgt. Færrest ledige plasser er det til Lanzarote og Mexico.

Topp 5 reisemål for høstferien:

  1. Tyrkia / Antalya
  2. Kypros
  3. Gran Canaria
  4. Kreta
  5. Rhodos

Eksempler på ledige plasser, fly og hotell, én uke:

  • Fra Trondheim: 3/10 Rhodos, kr 6793
  • Fra Stavanger: 2/10 Tyrkia, uspesifisert kr 4398
  • Fra Kristiansand: 8/10 Gran Canaria, uspesifisert kr 3998
  • Fra Oslo: 9/10 Rhodos kr 6448