Choice går for svensk resort

Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels

24.000 m² spa og badeland, to 18-hulls golfbaner og spektakulær arkitektur skal omgi Nordic Choice Hotels’ siste resortsatsing. I idylliske Bara utenfor Malmø bygges konferansehotell med minst 300 rom, heter det i en pressemelding fra kjeden.

– I Nordic Choice elsker vi alt som er stort. Dette var på godt norsk en once in a lifetime-mulighet. Hotell i dag er noe mer enn en seng å sove i, og stadig flere ser på hotellet i seg selv som et reisemål. Resorthoteller blir et spennende marked fremover, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels har fra tidligere et Comfort hotell, et Quality hotell og et Clarion Collection hotell Malmø og et i Lund. I 2014 åpner Clarion Hotel & Congress Malmö med 444 nye rom og totalt kongressareal på nærmere 5000 m². Et resorthotell var siste brikken i selskapets sydsvenske satsing.

– Syd-Sverige er i formidabel vekst. Befolkningen vokser, byene vokser – i tillegg kommer nye forbindelser til kontinentet. Det satses ikke bare på én front, men på mange. Da er det naturlig at Nordic Choice Hotels gjør det samme, sier Stordalen.

Ledende på opplevelser

Det 69.000 m² store resortanlegget etableres i tilknytning til en av Nordens beste golfbaner, PGA National of Sweden. Anlegget skal bestå av 200 leiligheter, badeland og spa, i tillegg til konferansehotell med minst 300 rom. Anlegget etableres i den svenske småbyen Bara, bara en kort kjøretur unna både Malmøs storbyatmosfære og Lunds Universitet. Hotellet blir en del av Quality Resort-kjeden.

Torgeir Silseth, adm. dir. i Choice Hotels Scandinavia.
Torgeir Silseth, adm. dir. i Choice Hotels Scandinavia.

– Våre resorthoteller er skreddersydd for å kombinere ferie, konferanse eller forretningsreise med fritidsinteresser. Hos oss skal både store og små alltid ha noe å glede seg til. I dag gleder vi oss derfor over å kunne sende våre gjester til Bara i fremtiden, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Ledende på spa

Quality Resort i Bara føyer seg inn i rekken over banebrytende spakonsepter som Nordic Choice Hotels i dag driver over hele Skandinavia. Da 13.000 skandinaver kåret sine spa-favoritter via reisenettstedet orbville.no/reseguiden.se, vant Selma Spa i Sunne, tett fulgt av Yasuragi Hasseludden, utenfor Stockholm. Hele syv av ti plasseringer ble tildelt hoteller i Nordic Choice-familien. World Travel Award kåret i tillegg Quality Spa & Resort Norefjell nylig til Norges beste spa for andre år på rad.

– Vi begynte med spa lenge før konkurrentene våre trodde på konseptet. I dag er vi størst på spa i Norden. Det er en stor fornøyelse å levere førsteklasses spaopplevelser til stadig flere gjester, fremholder Silseth.

Toppfoto: Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.