Hard kamp om reiselivsprisen

Per Arne Tuftin

Thon Hotel Lofoten, Høve Støtt AS og EKT Langedrag naturpark er nominert til årets reiselivspris, og kjemper nå om å bli årets reiselivsbedrift.

Hver høst feires de beste i norsk næringsliv med en storslagen prisutdeling i regi av Innovasjon Norge og Ernst & Young. Reiselivsprisen skal inspirere til innovasjon i reiselivsnæringen.

Thon Hotel Lofoten

Thon hotel Lofoten ønsker å tilby mer enn senger i vakre omgivelser. Ved å satse på lokale matopplevelser, kultur, kunst og opplevelser, arbeider hotellet for å bli et fyrtårn i regionen og en butikk av opplevelser. Innsatsen har gjort seg bemerket. Nå kan hotellet stikke av med årets reiselivspris.

– Thon hotel Lofoten er et godt eksempel på hvordan et hotell, ved å satse helhetlig på opplevelser, kultur og lokalprodusert mat skaper et konkurransefortrinn og en lønnsomhet som kommer flere bedrifter i regionen til gode, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge om nominasjonen.

Thon Hotel Lofoten har i løpet av kort tid blitt et flaggskip i Nord-Norsk reiseliv. Hotellet er en inspirasjon for sine omgivelser gjennom sin vilje til å skape nye opplevelseskonsepter i samarbeid med andre aktører i regionen.

Hotellet formulerer sine ambisjoner slik; ved å stille store krav til oss selv, skal vi bidra til at Lofoten blir et fyrtårn av et hotell, og så ettertraktet at vi kommer på listen over de hoteller som ”må oppleves”. Selskapets ambisjon er at vertskapsrollen skal bli like godt kjent som hotellets dristige arkitektur!

I tillegg til å satse på lokale og ferske råvarer, er hotellet dirkete tilknyttet Lofoten kulturhus og har stått bak flere kulturelle begivenheter i regionen blant annet et samarbeid med Lofoten Internasjonale kammermusikkfestival.

Det arbeides også løpende i bedriften med å utvikle nye opplevelseskonsepter gjennom bedriftsnettverket Arena Innovative opplevelser.

EKT Langedrag naturpark AS

I Langedrag naturpark kan du oppleve ulver på nært hold, hilse på elgoksen Elgvin og smake yoghurt laget av geitemelk. Nå kan naturparken bli årets reiselivsbedrift.

Fjellgården som ligger i naturskjønne omgivelser ved Tunhovd i Nore og Uvdal kommune, har rundt 300 dyr fordelt på 20 forskjellige arter.  Gården har eget ysteri og geitemelk produksjon og en leirskole som kan huse over 80 elever hver uke. Her 1000 meter over havet, får de besøkende oppleve verdien av kontakt med dyr og natur, et sunt kosthold og et alkoholfritt miljø.

– Langedrag naturpark AS har gjennom mange år vært nyskapende, nytenkende, grensesprengende og modige. De har en sterk visjon og har tørt å gå sine egne veier for å skape et unikt reiselivsprodukt, som tilbyr norsk kultur, natur og aktiviteter i et flott samspill, Tuftin.

Høve Støtt AS

Høve Støtt AS tilbyr det meste av aktiviteter på Geilo. Nå kan den økosertifiserte aktivitets- opplevelsesprodusenten bli årets reiselivsbedrift.

– Høve Støtt satser på kortreiste opplevelser og er svært kreative når det kommer til å skape uforglemmelige og bærekraftige opplevelser i høyfjellet. De er et godt eksempel på en innovativ opplevelsesprodusent, sier Per-Arne Tuftin.

Høve Støtt er det naturlige valget for de som ønsker bærekraftige aktiviteter på høyfjellet. Den allsidige opplevelsesbedriften tilbyr aktiviteter for en hver smak. Enten du ønsker å smi din egen krok, legge ut på en trolsk trugetur, bli med på en sparksafari eller en guidet fjelltur i nasjonalparkene, ta et kurs i opplevelsesøkonomi eller et takkebakkekurs, har Høve Støtt en løsning for deg.

Alle aktiviteter og opplevelser i regi av Høve Støtt, er utviklet og tilrettelagt for å gjøre minst mulig inngrep i naturen og følger prinsippene for norsk økoturisme.

Foto: Per Arne Tuftin, direktør reiseliv, Innovasjon Norge.