Ukens navn: Rob J.M. Mulder

Rob J.M. Mulder, senior manager i Nordic Tours A/S

Rob J.M. Mulder

Senior Manager

Nordic Tours A/S

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Å være senior manager hos Nordic Tours er av og til en utfordring. Generelt driver jeg med salg på det nederlandske og belgiske markedet, men i tillegg har jeg oppgaver som utvikling av nye markeder, utarbeidelse av kataloger, utvikling av nye produkter, lage businessplaner og opplæring av ansatte. Med andre ord, nok å gjøre. Nordic Tours er inne i en dynamisk utvikling, og utviklingen gjør at nye produkter blir positivt mottatt av våre kunder, som oppfatter oss som innovative.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jeg trives best med salg, men også mulighetene for å påvirke utviklingen i bedriften, og å øke omsetningen. Vi er jo 30 ansatte, som alle jobber mot samme mål.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg elsker leverandører som kommer med et godt gjennomtenkt konsept. Det mangler ofte når vi får nye forslag på bordet. Det er ikke tilpasset det utenlandske markedet.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Regelmessig har vi studieturer hvor alle i bedriften blir med. Det gjør at miljøet blir bedre på jobben, samt at de nyansatte føler seg hjemme og blir kjent med de andre.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Oi, det husker jeg ikke helt, men jeg mener i hvert fall de siste ti–tolv årene.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Selv om jeg ikke er det mest aktive medlemmet, føler jeg at HSMAI er en bra møteplass for sine medlemmer.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Kanskje litt flere seminarer rettet på spesielle bransjer. Det beste hadde vært å gjøre det rundt omkring i landet, og ikke bare i Oslo.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En perfekt helg for meg er å kunne sykle en god tur og så være samme med dem jeg er glad i. Sist søndag feiret kona og jeg at vi har vært gift i 30 år, jeg er fortsatt meget forelsket i henne. Hun er en inspirasjon for meg og våre barn. Så å være sammen med henne holder for meg!

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Nå er jeg jo ikke norsk statsborger, men skulle jeg være Norges statsminister, hadde jeg bevilget mer penger til målrettet annonsering for Norge. Jeg synes bevilgningene er altfor lave for en så stor bransje som reiseliv.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– “Han kunne ikke ha gjort det bedre”?

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Jeg skal på flylitteraturseminar i Linköping i Sverige, etterfulgt av ett i Norge og ett i Danmark. På de to sistnevnte skal jeg holde foredrag.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Mye av fritiden brukes til skriving av bøker om nordisk luftfart. Så langt har jeg har publisert bøker, og den sjette og syvende kommer senere i år. En av bøkene ble valgt til “Årets Flybok i Norge”. Videre vedlikeholder jeg fire websider om luftfart. Én av dem er www.europeanairlines.no. Og så av og til en deilig sykkeltur.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– “Den som står stille har begge bein på jorda”, sa Tor Åge Bringsværd en gang. Og det kan jeg være enig i!