Ukens navn: Tore Garmo

Tore Garmo, Konstituert administrerende direktør i Dolly Dimple's hovedkontor/PAM AS

Tore Garmo

Konstituert administrerende direktør

Dolly Dimple’s hovedkontor/PAM AS

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg er konstituert som administrerende direktør for Dolly Dimple’s’ 65 restauranter i Norge. Er helt ny i stillingen, slik at mye tid går med til å gjøre seg kjent med personer, organisasjon, restauranter – og derigjennom finne ut hvilke fokusområder vi skal prioritere og arbeide med. Det er langsiktig strategisk fokus, så vel som den nære operative hverdagen, som fyller arbeidsdagen.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jeg kan se i regnskapene om jeg lykkes eller ikke. Jeg trigges av å skape resultater, så vel som å legge forholdene til rette for at andre skal prestere. Jeg liker at mine prestasjoner blir målt. Kvantitative, så vel som kvalitative. Jeg trives utrolig godt i jobben, fordi jeg er glad i mennesker og avhengig av andres trivsel for å lykkes. Det gjør at jeg må anstrenge meg for å legge forholdene til rette for andre, slik at de kan være det beste de er. Derfor har jeg etablert mitt eget arbeidsmantra og bedriftsprinsipp, «Profit by putting people first». Alt dette og mer til gir denne jobben meg muligheten til. Hurra.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg har vært utrolig heldig med mine sjefer, Jan Rivelsrud og Ole Jacob Wold i Rica, Sten Magnus som sjef og Jens Ulltveit-Moe som eier i Umoe. Mine nye sjef, Marianne Ødegaard Ribe, så vel som eierskapet i Norgesgruppen, er også inspirerende. Den lederen jeg beundrer mest, er Nelson Mandela, som etter 27 år i fangenskap fikk friheten. Han fremsto uten hat og vonde tanker for dem som holdt ham fengslet, kombinert med at han samlet et helt folk. Hans lederskap var ikke preget av billige retoriske poenger for å få makt, men en solid, verdibasert grunnholdning, som han formidlet og etterlevde på et forbilledlig vis.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi spiser lunsj sammen hver dag. Det er hyggelig. Så blir vi stadig bedre og bedre til å etterleve vår eneste samspillsregel: «Du skal benytte enhver anledning til å gi deg selv og andre anerkjennelse og ros». Det er grunnsteinen i den prestasjons- og organisasjonskulturen vi skal skape. Bakgrunnen er at vi bevisst arbeider med å bedre den enkeltes selvfølelse. Det handler om å bli bedre kjent med hvem jeg egentlig er, og hvordan jeg velger å forholde meg til det. Organisasjoner består av enkeltindivider, og det er der vår fokus ligger.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Jeg er ikke medlem, men bør vel bli det etter dette intervjuet.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Jeg liker at det er en møteplass for næringen. Liker også godt kåringen av årets unge ledere. Det er viktig for å sette ledelse og lederutvikling i fokus, i tillegg til at det er et positivt omdømmebidrag.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Keep up the good work.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En lang fjelltur på Gaustablikk, med etterfølgende god mat og god drikke – selvsagt i godt selskap. Noen ganger er det jeg og min kone, andre ganger er det med familie eller venner. Alt til sin tid. Alt like hyggelig.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Hvis jeg var så dyktig at jeg kunne være statsminister, burde jeg fremstå som statsmann, leder og rollemodell for alle. Som statsminister ville jeg tatt ansvar for de oppgavene jeg og mitt kollegium ikke løste godt nok, samtidig ville jeg vært tydelig på hvorfor det er nødvendig å prioritere som vi gjør. Jeg håper min samtid kunne gitt meg gode skussmål, som en handlingsorientert leder, fremfor en talker. Jeg ville lagt forholdene best mulig til rette for positiv verdiskaping, slik at vi kunne ha flere ressurser tilgjengelig og bedre fokus på de svakeste i samfunnet. De som ikke har en høy røst, er de som trenger «storsamfunnet» mest. En kritisk gjennomgang av organisering og pengebruk innen det offentlige, kombinert med satsing på samferdsel, ville jeg også ha prioritert. Dessverre har jeg ikke formatet til å aksle en slik rolle, men jeg stiller velvillig opp som velger for den som holder denne standarden.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Hjelpekunstner som best jeg kan».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Jobben holder meg borte fra hjemmet hele uken, så heimen er det som trekker mest. Ellers blir det vel både en studietur før jul og en oval weekend med fruen og gode venner. Noen sa London – andre Stockholm.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg er blitt stolt bestefar. Det er ikke en hobby, men et kall. Utrolig gøy. Jeg er nylig avvent med en kostbar hobby; Engelske sportsbiler. Ellers er jeg glad i fjellturer, sommer som vinter, og følger også godt med, både på norsk og engelsk fotball.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Alle lesere burde spise landets beste pizza – Dolly Dimple’s, minst én gang per måned. Nybakt Dolly er godt for både kropp og sjel.