Flomfrie turistområder

Koh Lanta i Thailand. Fotograf: Torleif Svensson/Star Tour

Mens deler av det nordlige Thailand de siste ukene har opplevd store oversvømmelser og massivt regn, er tilstandene normale på Phuket og i det sørlige Thailand generelt, hvor været arter seg helt normalt, i forhold til at det går mot slutten av regntiden i landet, skriver Star Tour i en pressemelding.

– Det er viktig for oss å understreke at der hvor flesteparten av våre kunder skal dra til i Thailand i vinter, er det ingen problemer med oversvømmelser. Vi snakket med personalet vårt på Phuket senest onsdag, og været er helt normalt for årstiden, med sol, kraftige byger innimellom og sol igjen, forteller informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

Selskapet har for tiden ingen kunder i Bangkok, men feriearrangøren holder øye med situasjonen i hovedstaden, som for tiden kjemper mot voldsomt regn og oversvømmelser.

De fleste nordmenn reiser til Thailand fra slutten av november til midten av april, og da er regntiden over i de største delene av landet.

Etter Star Tours vurderinger, kommer cirka 25.000 nordmenn til å reise på pakketur til Sør-Thailand i vinter.

Foto: Koh Lanta i Thailand. Fotograf: Torleif Svensson/Star Tour