Scandic Vulkan åpnet

Scandic Vulkan i Oslo

Scandic har nå åpnet dørene til sitt nye hotell på Vulkan, i sentrum av det nye kreative Oslo. Med denne hotellåpningen fortsetter Scandics ekspansjon i Norge, forteller hotellkjeden i en pressemelding.

Hotellet er en del av det nye Vulkan-området, som strekker seg langs Akerselva, fra Brenneriveien til Arkitekthøyskolen, mellom Santhanshaugen og Grünerløkka. Vulkan-området  er Oslos nye møtested for kreative og skapende mennesker, og huser blant annet designere, reklamefolk, artister, kunstnere, arkitekter og studenter.

Miljø, design og tilgjengelighet er stikkord for Scandics virksomhet. Alle de 149 rommene har design og uttrykk inspirert av områdets spennende industrihistorie. 15 av rommene er også spesialtilpassede handikap-rom, helt i tråd med Scandics fokus på smarte løsninger. Helse er viktig for Scandic, og hotellet har eget treningsrom. Med en egen energisentral tilknyttet hotellet, blir Scandic Vulkan også det første hotellet i Norge i energiklasse A.

Svein Arild Steen-Mevold, landssjef for Scandic Norge– Med Scandic Vulkan har vi forsøkt å skape fremtidens hotell. Når vi vet at i Norge og Europa utgjør energibruken i bygg hele 40prosent av det totale energibruket, er vi stolte av å være først i Norge med et hotell i energiklasse A. I Scandic har vi jobbet med miljøspørsmål i 15 år, og bygget stein på stein. Da er det morsomt at dette hotellet blir selve rosinen i pølsa, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold (t.h.).

Hotellet har lagt vekt på å kommunisere med den kreative industrien, og samarbeider nært både med Kunsthøyskolen og Westerdals. I tillegg har Scandic Vulkan knyttet til seg noen av Norges beste design- og reklamebyråer, ved at de har fått utfolde seg på sin helt egen hotelldør.

– Resultatet er kreativt og nyskapende, og ikke minst underholdende for gjesten. Hotellgangen brytes opp med kreative innspill, forteller hotelldirektør Kristin Dahle. I tillegg lanserer vi Norges første varemerkerom – Diesel-rommet, på rom 201. Her har Diesel fått lov å utfolde seg med sine merkevarer, både innen interiør og livsstil. Rommet kan selvfølgelig bookes av alle, fortsetter Dahle.

I underetasjen, ut mot nærmeste nabo, Mathallen, ligger restauranten og baren ”V”, som også skal være en kreativ boltreplass, både for gjester og kokken.

Her har man gått tilbake til røttene, og serverer nordiske klassikere med ny vri. Hver dag presenteres en ny Husmann – en ektefødt norsk rett, til en pris som også faller i smak for lommeboken.

– Her legger vi vekt på lokale råvarer og produsenter, produsert økologisk, sier Jørn Lindseth, daglig leder for ”V”. – Maten skal smake godt, uten å være jålete. Her skal det være hyggelig å være hele dagen gjennom. Alle er velkomne, både til frokost, lunsj og middag, avslutter Lindseth.

Illustrasjon: Scandic Vulkan i Oslo.