Ukens navn: Vidar Svanemyr

Vidar Svanemyr, reiselivssjef, Lillehammer Turist AS

Vidar Svanemyr

Reiselivssjef

Lillehammer Turist AS

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Som Reiselivssjef i lillehammerregionen er naturligvis min primære oppgave å markedsføre og selge det vide spekteret av tilbud vi har. Engasjementet og troen er virkelig tilbake i regionen, så det er en fremoverlent næring jeg er så heldig å få jobbe med.

– Hva er det beste ved jobben din?

– En skal ikke legge skjul på at det å treffe så mange positive mennesker, gjør jobben ekstra moro. Vi laget for ett år siden en ny strategi om å bli Europas mest komplette vintersportsregion, og ved hjelp av mange gode samarbeidspartnere, både i det offentlige og private, er vi på god vei. Slikt gir energi. Samtidig er det et privilegium å få reise litt innimellom.

– Har du noen du har sett opp til?

– Nei, egentlig ikke, om du tenker på en spesiell person. Men av type mennesker er det de med høyt energinivå og stor tro jeg liker best å være blant. Det er viktig å ha tro på morgendagen.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Nei, dessverre, og det må jeg ta på min kappe, for det er viktig. Men vi har nå vært på flyttefot i to år, og venter på å få komme i helt nye, permanente lokaler fra midten av november. Og da har vi bestemt oss for å innføre Vaffeldag én gang i måneden. For oss selv og for våre medlemmer.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Siden januar 2011.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Jeg synes dere er flinke til å arrangere fagtreff og holder en del gode kurs. Og ett av mange gode steder for å få generelle reiselivsnyheter.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Ingen spesielle, som jeg kan komme på.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Det er lett. Ut i naturen på dagtid, sommer som vinter. Og da er Lillehammer det perfekte utgangspunkt, uansett årstid. På kvelden en viltmiddag med konen, og en god flaske italiensk rødvin. Vanskeligere er jeg ikke.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Jeg burde rent jobbmessig sagt noe om reiselivsbevilgninger og egen reiselivsminister, men det finnes for meg viktigere ting. Jeg lar meg spesielt engasjere og provosere av eldrepolitikken, så der ville jeg tatt et tak. Vi har god nok råd i Norge til å la alle få et verdig liv når vi blir gamle. Det er ikke situasjonen i dag.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «En lagspiller».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Jobb: Düsseldorf. Privat: Hemmelig, da det er en overraskelse for kona.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Nei, dessverre. Jobben tar definitivt sin tid, og med familie, blir det liten tid til de store aktivitetene utenom.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– «Den reisende ser det han ser, turdeltakeren ser det man viser ham». — Gilbert Keith Chesterton