400.000 på opplevelsesferie

Kubanske barn (Foto: Star Tour)

TEMA, et selskap i Star Tour-gruppen, lanserer i disse dager 20 helt nye reiser for kultur- og opplevelsesinteresserte nordmenn. Blant nyhetene er en femdagers rundtur på Island, fot- og sykkeltur på miljøvennlige Menorca og opplevelsesreise på Sicilia og naboøya Lipari, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi ser en stadig økende etterspørsel etter aktive ferier – gjerne kombinert med god mat. TEMA-reisene våre øker med 25 prosent neste sommer, og størst vekst ser vi i fotturer. Nordmenn i dag er opptatt av å holde seg i form mens de er på ferie, og vil opp av hengekøya og ut i naturen, mener Star Tours Lena Petersson.

Og det er nordmenn over 55 år som er mest eventyrlystne, og ønsker å reise til nye hjørner av verden. En undersøkelse som nylig ble gjennomført av analysebyrået Respons for Star Tour, viser at drøyt én million av disse planlegger én eller flere utenlandsreiser det kommende året.

– Gjengen over 55 år har vi litt humoristisk døpt for Rolling Stones-generasjonen. De ligner på mange måter 20-åringen. Mange er like spreke, eventyrlystne og uredde. Når lånet er nedbetalt og barna flytter ut, er dagens 50-åringer klare for å erobre verden. De kan reise til hjørner av verden, som de bare kunne drømme om da de som 19-20-åringer, loffet rundt på minibudsjett og drakk billig rødvin, sier Petersson.

Det er ingen tvil om at aktive reiser er i vinden, og undersøkelsen Respons har gjort for Star Tour, viser at potensialet for TEMA-reiser er stort. Rundt 383.000 (ti pst) av alle nordmenn over 16 år oppgir at det nettopp er en kultur- og opplevelsesreise i mindre grupper de planlegger, når de skal på sin neste utenlandsferie. I tillegg sier rundt 230.000 at de planlegger en aktiv ferie.

– Vi får stadig flere aktive TEMA-reiser, og neste sommer øker vi med 55 prosent flere fotturer. Mange av reisene finnes dessuten på Star Tours reisemål, slik at man kan kombinere en aktiv ferieuke med en ekstrauke sol- og badeferie, fortsetter Petersson.

Blant de aktive nyhetene er vandring gjennom de fire alpelandene Liechtenstein, Sveits, Tyskland og Østerrike, fottur på Island, vinvandring i Katalonia og en rundtur i Hemningways fotspor på Cuba.

Sommeren 2012 byr Star Tours TEMA-reiser på 20 nyheter, hvorav 17 i Europa. Til sammen tilbyr TEMA på totalt 120 opplevelsesreiser i seks verdensdeler.

Foto: Kubanske barn (Foto: Star Tour)