Heder til Høve Støtt

Reiselivsprisen 2011 til Høve Støtt

Forrige onsdag vant Høve Støtt den prestisjefylte Reiselivsprisen. Selskapet holder til på Geilo med hele Hallingdal som nedslagsfelt, og har inspirert reiselivsaktører i hele Norge til å tenke nytt. Høve Støtt har skapt utrolig mye av veldig lite innen opplevelsesproduksjon, heter det i en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Høve Støtt blant har et sterkt engasjement innenfor design og Norsk Økoturisme.

Reiselivsprisen går til en person eller bedrift som har introdusert en ny og innovativ reiselivsopplevelse eller videreutviklet en eksisterende. Opplevelsen skal ha bidratt til reiselivsbedriftens suksess og hatt en positiv innvirkning på Norge som reisemål. Teksten fortsetter etter videoklippet.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=NB0Fz7wP9Bs&hd=1

Høve Støtt AS tilbyr økosertifiserte aktiviter og opplevelser på Geilo. Den allsidige opplevelsesbedriften tilbyr aktiviteter for enhver smak. Enten du ønsker å smi din egen krok, legge ut på en trolsk trugetur, bli med på en sparksafari, få guidet fjellturer inn i nasjonalparkene, ta et kurs i opplevelsesøkonomi eller et takkebakkekurs, har Høve Støtt en løsning for deg. Teksten fortsetter etter videoklippet.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=f5sPc4z050s&hd=1

Alle aktiviteter og opplevelser er utviklet og tilrettelagt for å gjøre minst mulig inngrep i naturen, og følger prinsippene for norsk økoturisme.

Heder og ære til de nominerte

På Skaperkraft er alle vinnere, men én bedrift må stikke av med prisen. Her de andre nominerte:

Thon Hotel Lofoten har i løpet av kort tid blitt et flaggskip i nordnorsk reiseliv. Hotellet er en inspirasjon for sine omgivelser, gjennom sin vilje til å skape nye opplevelseskonsepter, i samarbeid med andre aktører i regionen. I tillegg til å satse på lokale og ferske råvarer, er hotellet direkte tilknyttet Lofoten kulturhus, og har stått bak flere kulturelle begivenheter i regionen, blant annet et samarbeid med kammermusikkfestivalen.

EKT Langedrag naturpark AS er fjellgården som ligger i naturskjønne omgivelser i Tunhovd i Nore og Uvdal kommune, med rundt 300 dyr fordelt på 20 forskjellige arter.  Gården har eget ysteri og geitemelk-produksjon, og en leirskole som kan huse over 80 elever hver uke. Her, 1000 meter over havet, får de besøkende oppleve verdien av kontakt med dyr og natur, et sunt kosthold og et alkoholfritt miljø.