Søker grønn partner

Klima, miljø, global oppvarming

Star Tour har som mål å gjøre ferien grønnere, og å ta et sosialt ansvar i hverdagen. Nå søker feriearrangøren en norsk samarbeidspartner, som vil motta rundt 200.000 kroner i årlig støtte, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi har i flere år hatt et grønt spleiselag med kundene våre, som vi kaller 5+5. Kundene gir en femmer når de bestiller en reise, og Star Tour matcher med samme sum. Siden 2008 har vi fått inn ti millioner kroner nordisk, og pengene har gått til ulike miljøprosjekter, i blant annet India og Afrika, forteller kommunikasjonsdirektør Lena Petersson.

Nå ønsker feriearrangøren at noen av pengene skal komme en norsk samarbeidspartner til gode.

– Vi tror det er lettere for nordmenn å engasjere seg for noe de kjenner til, og vil derfor gi bort 25 prosent av den norske 5+5-potten til en norsk partner. Det utgjør rundt 200.000 kroner årlig, fortsetter hun.

Petersson forteller at Star Tour søker en nytenkende partner med erfaring, som er engasjert og som har tro på at man kan påvirke gjennom mennesker.

– Vi når hver uke 150.000 nordmenn bare via startour.no, og med den rette partneren, er målet å bidra til en enda grønnere ferie for nordmenn.

Fakta

Siden 2008 har Star Tour gitt kundene mulighet til å bidra med en femmer til prosjektet 5+5 hver gang de bestiller en reise. Star Tour har matchet beløpet med samme sum. I dag går hver kundefemmer uavkortet til et treplantingsprosjekt hos Plan Vivo. Halvparten av Star Tours femmer går til WaterAid. Den andre halvparten skal gå til vår nye, norske samarbeidspartner.

Les mer om 5+5 her.