Novembervekst for Norwegian

Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i november måned, med en økning på nærmere 217.000 reisende. Totalt fløy mer enn 1,3 millioner passasjerer med selskapet, en økning på 20 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor, forteller selskapet i en pressemelding.

I november i år fløy 1.301.566 passasjerer med Norwegian. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 19 prosent. Kabinfaktoren var på 77 prosent i november, det samme som i november 2010, da fyllingsgraden hadde gått betydelig opp fra tilsvarende måneder tidligere år.

– Til tross for solid kapasitetsvekst, holder fyllingsgraden seg stabil, noe vi er godt fornøyd med i en sesong med tradisjonelt lavere aktivitet og overgang til vinterprogrammet. Selv om priskonkurransen er merkbar, blir vi også stadig bedre posisjonert for å møte denne konkurransen. Nye og mer drivstoffgjerrige fly er nøkkelen til å redusere kostnadene. Dermed kan vi gi våre kunder et stadig bedre flytilbud, til fortsatt lave priser, sier administrerende direktør Bjørn Kjos (under) i Norwegian. Teksten fortsetter etter bildet.

Bjørn Kjos

Over halve flåten med bredbånd innen årsskiftet

Innen årsskiftet vil mer enn halve flyflåten ha bredbånd om bord. Per i dag har Norwegian 26 fly i luften med gratis WiFi.

Totalpunktligheten for selskapet var 85,1 prosent i november, samtidig som selskapet opererte tilnærmet 99,6 prosent av de planlagte flyvningene. Det betyr at Norwegian svært sjelden kansellerer en flyvning. I begynnelsen av november ble flytrafikken sterkt påvirket av radarproblemer på Gardermoen, noe som berørte svært mange flyvninger, og dermed også punktligheten denne måneden.

Mer miljøvennlig flytrafikk

Norwegian vil bidra til en mer bærekraftig luftfart, og har som klart mål å redusere selskapets CO2-utslipp med minst 30 prosent per passasjer i perioden 2008 til 2015. Nye fly og mer drivstoffgjerrige fly er det absolutt viktigste bidraget til utslippsreduksjon. I løpet av 2011 vil Norwegian ha faset inn 16 fabrikknye Boeing 737-800-fly. Det siste i år leveres rett før jul.

Toppfoto: Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian