Ukens navn: Richard Paulsen

Richard Paulsen, direktør, Quality Hotel & Resort Hafjell

Richard Paulsen

Direktør

Quality Hotel & Resort Hafjell

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Det starter alltid med morgenrunder i hotellet, for å hilse på gjester, ansatte, kontrollere at alt er under kontroll, og at hotellet ser innbydende ut for våre gjester. Resten av dagen og kvelden går i et høyt og spennende tempo. Jeg er opptatt av salg, marked, økonomi, PR og relasjonsarbeid. Ellers er det daglig utfordringer med å maksimere effekten av det arbeidet som gjøres. Det kreves kontinuerlige justeringer i forhold til både sesong, region og produktutvalg, for å holde takten med endringer på markedet. Dette er ting jeg liker å arbeide med, i tillegg til at jeg er sulten på gode resultater.

– Hva er det beste ved jobben din?

– At jeg får arbeide i en inspirerende hotellkjede, og møter mange positive og hyggelige mennesker. Min visjon er bygget på strukturerte mennesker, som er opptatt av å prestere. De skal ha tro, håp og kunnskap, og sånne medarbeidere har vi mange av på Quality Hotel & Resort Hafjell. I min verden er alle medarbeidere selgere, uansett stilling, men for å lykkes, må de ha mye kunnskap om hotellet, destinasjonen og være en god relasjonsbygger. Det å få lov til å arbeide med så mange dyktige medarbeidere her på Hafjell, gir meg mot, energi og begeistring.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg har flere mennesker som inspirerer meg i min hverdag. Det som er felles for dem alle, er at de er mennesker som ikke bare snakker, men setter ideer og tanker ut i livet. Jeg er en person som liker mål og mening med livet, så i min verden er det ikke plass til daukjøtt.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Nå er jeg ny som hotelldirektør på Hafjell, men tradisjonen tro blir det også julebord i år. Det som blir nytt i år, er at ledelsen skal lage og servere maten. Ellers er vi flinke i Nordic Choice til å sette pris på våre ansatte, med hyggelige og sosiale arrangementer.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Jeg har vært medlem i HSMAI i cirka tre år.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– HSMAI er en profesjonell aktør, som gir oss mange fine relasjoner. Dere er også flinke til å evaluere og lytte til tilbakemeldinger.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

– HSMAI arbeider bra, men jeg savner kanskje noe nytenkning innenfor møtebørs.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Da blir svaret en kombinasjon av familiehygge og litt jobb. Jeg trives i båten om sommeren, mens på vinteren er det ski og slalåm som fascinerer. Jeg er også glad i å reise og oppleve nye destinasjoner.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Jeg ville ha arbeidet for en bedre integreringspolitikk. Fått flere mennesker ut i arbeid. Satt mer fokus på utdanning og forskning. Norge er dessverre et land som produserer altfor lite. I tillegg ville jeg ha satset mye mer på reiseliv, her har vi en stor jobb å gjøre.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– Når jeg blir gammel og grå, kunne jeg sikkert ha skrevet boken «Rebellen har landet». Dette blir uansett ikke før jeg passerer 80 år.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– De siste årene har jeg vært heldig, fått sett og opplevd mye i både inn- og utland. Men denne vintersesongen skal jeg lære alt om vakre Hafjell, som jeg mener er Norges råeste destinasjon på uteaktiviteter. Jeg er nyinnflyttet, og gleder meg til å være turist i eget fylke. I jobbsammenheng blir det en del turer til Oslo/østlandsområdet, Trondheim, Ålesund osv.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Hadde håpet jeg skulle slippe dette spørsmålet, men ærlig svar er nok at jeg liker å prøve mye forskjellig, for å lære litt om alt. Har ikke hatt tid til å dyrke en ren hobby de siste årene. Trives på fjellet og på sjøen. I tillegg er jeg opptatt av idrett.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jeg ønsker alle HSMAI-medlemmer en riktig God Jul og et riktig Godt Nyttår, så inviterer jeg dere alle til et hyggelig opphold på nyoppussede Quality Hotel & Resort Hafjell. Håper vi sees!