Passasjerrekord for Avinor

Utlandsterminalen i Oslo Lufthavn, Gardermoen. Fotograf: Knut Bry/Oslo Lufthavn

Så langt i år har over 41 millioner passasjerer reist til og fra Avinors lufthavner. Det er ny rekord – med én måned igjen av året, heter det i en pressemelding.

– I 2010 var det totale passasjertallet på litt over 40 millioner. I 2011 vil vi nærme oss 45 millioner passasjerer. Det er et gledelig resultat. Inntektene som denne veksten genererer, er avgjørende for de investeringer vi skal gjennomføre ved mange av våre lufthavner, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen.

Samtidig som veksten i flytrafikken i Norge fortsetter, melder ACI Europe (Airports Council International) at veksten er i ferd med å avta i Europa for øvrig.

I alt reiste 3.726.621 passasjerer til eller fra en av Avinors lufthavner i november. Det er 9,2 prosent flere enn samme måned i fjor. Veksten i utlandstrafikken var 9,8 prosent, mens innenriksveksten var på 8,7 prosent.

Avinors største lufthavn, Oslo lufthavn Gardermoen har nå passert 20 millioner passasjerer. Også det ny rekord. I november hadde lufthavnen en vekst på 8,4 prosent. Ved Stavanger lufthavn, Sola, har man også en ny rekord, med over 4 millioner passasjerer så langt i år. I november hadde lufthavnen en vekst på 11,4 prosent. Trondheim lufthavn, Værnes, hadde en vekst på 10,9 prosent, mens Bergen lufthavn Flesland hadde en vekst på 10,5 prosent.

På de regionale lufthavnene var veksten samlet på 8,9 prosent. Størst vekst blant disse lufthavnene hadde Lakselv lufthavn, med hele 24,1 prosent.

De lokale lufthavnene hadde en samlet vekst i antall passasjerer på 7,6 prosent i september. I november var veksten i antall flybevegelser på 5,4 prosent, og totalt sett har veksten i år vært på 4,7 prosent.

Foto: Utlandsterminalen i Oslo Lufthavn, Gardermoen. Fotograf: Knut Bry/Oslo Lufthavn