Ukens navn: Helene Skjenneberg

helene Skjenneberg, adm. dir., Mat & Drikke AS

Helene Skjenneberg

Administrerende direktør

Mat & Drikke AS

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Dagen starter med å si hei til de få som er kommet på frokostvakt, før jeg skaffer meg oversikt over hvordan den foregående kvelden har forløpt i de fem forskjellige restaurantene. Så er det møtemaraton gjennom dagen, avbrutt av noen runder på brygga, for å kjenne på stemningen. Hverdagen er sjelden lik og byr ofte på noe uventet. I tillegg er arbeidsdagen i høysesong svært forskjellig fra lavsesong.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det er mange ting som er bra ved den jobben jeg har i dag. For det første trives jeg veldig godt i bransjen. For det andre er jeg heldig som jobber i et firma hvor både muligheter og utfordringer er mange. I hverdagen møter jeg mange positive og hyggelige mennesker, både kolleger, gjester og samarbeidspartnere. Best er vel kanskje den allsidigheten som tilhører bransjen. Det blir aldri kjedelig og monotont.

– Har du noen du har sett opp til?

– Det er vanskelig å nevne navn her, men det er mange som inspirerer meg i hverdagen. Felles for dem er at de har en god og bred kunnskap om det de holder på med, samtidig som de både er kreative og innovative på sitt område. Richard Branson er én av dem og det samme er Bjørn Kjos. Begge to har en visjonær lederstil, og det trenger vi i vår næring.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi er en liten administrasjon, men når Atle og Jørn kommer, er det kaffe og en prat om løst og fast. Det kan gå i alt fra å «løse» verdensproblemer, til våre egne, hverdagslige utfordringer. I drift har vi vårt årlige julebord den andre søndagen i januar, og det er i disse dager stor tankevirksomhet rundt tema. For gjester, samarbeidspartnere og naboer på Aker Brygge, har vi hvert år «Tømme tanken»-fest på Lekter’n. Den markerer endt sesong hvert år, og er umåtelig populær.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Vi har vært medlem av HSMAI siden 2001, mener jeg.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– HSMAI er en fin arena for nettverk, relasjoner og informasjon om vår næring. I tillegg holder dere oss oppdatert på hva som skjer. Vi setter stor pris på dere som aktør.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

– Mange bra aktiviteter i regi av dere, men mange med meg savner flere arenaer hvor vi kan tiltrekke oss enda flere talenter til bransjen, samt presentere et bransjenettverk for dem. I tillegg være ytterligere tilstede i sosiale medier.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Er gjerne innom jobb i helgene, og elsker en varm lørdagsmorgen om sommeren. Livet er deilig filosofisk når man kan nyte en kopp te og en bok på bakdekket på Lekter’n, mens man venter på storinnrykket. Ellers finner du meg på en vannjet i Arendals skjærgård.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Lagt bedre til rette for små og mellomstore bedrifter, og sett nærmere på en utdatert og statisk arbeidsmiljølov. Ære være den som tør ta i den varmeste poteten. Selv om Jens gjør mye bra, er det ingen hemmelighet at jeg er litt blåere enn dagens regjering.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «I manesjen».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Jeg er veldig glad i varmere strøk. Og selv om jeg er rastløs i hverdagen, kan jeg koble helt av med en bok på en varm strand eller tett på Arendals skjærgård.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Er nyfrelst treningsfanatiker, og er på SATS klokken 07.00 hver ukedag. Beste hobbyen jeg har hatt hittil.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– I denne førjulstiden ønsker jeg alle en riktig god jul og et godt nytt år. Jeg har tro på at 2012 blir et spennende år for oss i vår næring, i og med at det er stor usikkerhet i markedene, og at det er mange berørte parter. Jeg tror også at mange vil oppleve opp til flere opp- og nedturer før vi kan «lukke» neste år. Men vi har troen på at vi skal komme styrket ut.