Først med 360° film

Skjermdump fra Visitnorways 360-graders film

Visitnorway kan love deg et skikkelig adrenalin-kick hjemme i din egen sofa, når de som første nettsted i verden presenterer 360-graders video av Basehopping fra Flo i Stryn, heter det i en pressemelding.

Den nye 360-graders filmen skal få turister til å gispe, og interesserte verden over kan bli med i «svevet», snu og vende på kameraet, og zoome seg inn der de ønsker.

Visitnorway blir med dette den første reiselivsportalen i verden med interaktiv film. Filmen skal følge opp den enorme populariteten Visitnorway har hatt med 360-graders bilder.

Nærmere naturen

– Nærmere naturen kommer du ikke, uten selv å være der, sier Per-Arne Tuftin (under), reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.  Dette er en fantastisk måte å oppleve både spenning og norsk natur i flott samspill, fortsetter han. Teksten fortsetter etter bildet.

Per Arne Tuftin

Internett er for lengst blitt den foretrukne informasjonskanalen for reiselystne verden over, og stadig flere orienterer seg om sine fremtidige reiser på nett.  Den nye videoen skal ligge på Visitnorway, og er tilpasset viral spredning via Twitter og Facebook.

– Muligheten til å se en destinasjon i 360-graders format, kunne snu og vende på kameraet og zoome seg inn på de områdene en ønsker, er et fantastisk verktøy for brukeren og pirrende for reiselysten, mener Tuftin.

Skaper stor trafikk

Han kan fortelle om en enorm interesse for slike bilder på visitnorway.

– Etter et pilotprosjekt med Making Views interaktive 360° panorama foto-teknologi, viser besøkstallene på Visit Norway en formidabel trafikk. Panorama-visningen av Geiranger–Trollstigen–Ålesund-området, har til tider vært den mest viste siden på visitnorway, og besøkt av over én million unike brukere, forteller Tuftin.

Den nye filmløsningen er utviklet av Making View, som i mer enn ti år har jobbet med og perfeksjonert 360-graders panorama.

– Vi er stolt av å kunne presentere denne nye, unike filmteknologien, sammen med Visit Norway, og ser frem til å lansere flere unike 360-graders filmer i tiden fremover, sier Are Vindfallet, daglig leder i Making View.