Nordens ledende for 10. år

Radisson Blu Waterfront i Stockholm

Europas største og ledende hotellselskap fortsetter sin suksess i Norden. Radisson Blu er igjen kåret til Nordens ledende hotellkjede for forretningsreisende. Denne gang i en undersøkelse gjort av BDRC, Storbritannias største uavhengige markedsanalyseselskap, heter det i en pressemelding fra Rezidor Hotel Group.

Radisson Blu vant i kategorien Nordic Hotel Business Guest Survey 2011 og Overall Number One Brand in Region. De to internasjonale prisene kommer i tillegg til at selskapet, som det eneste noen gang, er blitt kåret til Beste internasjonale hotellkjede i Norge, Sverige og Danmark, under Grand Travel Award. Sist uke toppet også selskapet forretningsreisebyrået Berg-Hansens store jobbreiseundersøkelse.

– Fantastisk anerkjennelse

BDRC startet sine analyser av det nordiske markedet i 2001, og hvert år siden har Radisson Blu trukket det lengste strået.

– Det er en fantastisk anerkjennelse å bli kåret til best i Norden i et helt tiår. Det gjør oss stolte og motiverte til å fortsette å utfordre det øvre segment av forretningsreisende. Sammenlignet med 2010 kan undersøkelsen for 2011 vise til forbedrede resultater, sier Christian Gartmann, Rezidor Area Vice President Nordics.

Over 1300 intervjuet

BDRC har intervjuet over 1300 svensker, nordmenn, dansker og finner, som, i jobbsammenheng, har bodd på et stjernemerket hotell eller et kjedehotell de siste tolv månedene. Analyseselskapets Brand Rating Index (BRI) vurderer nøkkelfaktorer, som hjulpet og uhjulpet merkevarekjennskap, og merkelojalitet.

Flere høydepunkt

Norden har vært Radisson Blus hjemmemarked fra starten i 1960, da kjeden debuterte med verdens første designerhotell, Radisson Blu Hotel i København, hvor interiøret er tegnet av Arne Jacobsen.

De siste høydepunktene for kjeden er Radisson Blu Stockholm Waterfront, som er forbundet med Skandinavias største kongressenter, Radisson Blu Chicago, med sin lekne fasade, som åpnet i november, og landemerket Radisson Blu Mersin i Tyrkia, som ligger i de øverste etasjene av Mersin Tower.

Illustrasjon: Radisson Blu Waterfront i Stockholm (illustrasjon fra Rezidor Hotel Group)