Årets Unge Leder og Årets Unge Hoteliér i Reisebransjen 2011 er kåret

Simen Vinge (t.v.), markedsdirektør i Comfort Hotels Nordic, ble kåret til Årets Unge Leder i Reisebransjen 2012, mens Torbjørn Marthinussen (t.h.), F&B Manager i Radisson Blu Scandinavia, stakk av med prisen som Årets Unge Hoteliér 2012. Fotograf: Oliver Orskaug/Reiselivsavisen

Onsdag kveld 11. januar, under HSMAIs prisfest på Ballroom i Oslo, var det flere unge ledere som ble trukket frem, på grunn av sine gode lederegenskaper. Totalt var det syv kandidater som ble nominert til de prestisjetunge prisene Årets Unge Leder i Reisebransjen og Årets Unge Hoteliér.

Prisen Årets Unge Leder i Reisebransjen gikk til Simen Vinge, markedsdirektør i Comfort Hotels Nordic.

Om Simen sier juryen:

Vinneren har raskt, men målbevisst, lagt sten til sten både når det gjelder utdannelse og yrkeserfaring. Reisebransjen er i sterk endring, ikke minst på grunn av ny teknologi, noe vinneren har vært i første rekke med å ta ibruk. De siste par årene har gitt interessante muligheter og utfordringer, som har ført til meget gode resultater.

Vinneren har på relativt få år opparbeidet seg betydelig bransjeinnsikt og er kjent for høy arbeidskapasitet og kreativitet. Han beskrives som et av de største talentene i bransjen på mange år.

Prisen Årets Unge Hoteliér gikk til Torbjørn Marthinussen, F&B Opertations Manager Radisson Blu Scandinavia.

Om Torbjørn sier juryen:

Vinneren lever og ånder for hotellbransjen og har sørget for å skaffe seg teoretisk og praktisk bransjeerfaring både fra inn- og utland. Egen karriere ivaretas, samtidig som det legges vekt på teambuilding og også å la medarbeiderne få anledning til å realisere seg selv. Vinnerens arbeidsstil er å være synlig og tilstede, både for medarbeidere og gjester.

Er kjent for å jobbe systematisk og med utholdenhet, for å oppnå målsetninger og å etterleve servicekonsepter og strategier. Hans mål er å nå til topps i bransjen.

Alle de nominerte er unike talenter, og alle er vinnere som har mottatt diplomer.

Her er listen over de nominerte:

Jens Brokmann

Direktør og eier, Best Western Raftevolds Hotel, Hornindal

Jens har 15 års erfaring fra hotellbransjen i inn- og utland. I 2011 fikk han ansvar for daglig drift ved Best Western Oslo Airport Hotel, og var driftssjef både for Best Western hotellet i Horten og på Gardermoen. Etter et par tøffe år i et vanskelig marked, viste BW Oslo Airport Hotel stadig bedre resultater utover vår/sommer 2011 med Jens ved roret. Samtidig har han hele tiden ønsket å drive noe eget, og sommeren 2011 kjøpte han og hans samboer Best Western Raftevolds Hotel i Hornindal. De overtok driften her 1.januar 2012.

Jens har en unik evne til å motivere og engasjere de han arbeider sammen med.

Han har svært god kontroll på kostnadene, samtidig som han har et utpreget fokus og teft for salg. Han er kreativ og kommer stadig med nye og spennende tanker og idéer om hvordan omsetningen kan økes og driften effektiviseres.

Monika Hauge Nordgård

Markeds- og CRM-sjef, Star Tour AS

Monika kom til Star Tour i januar 2011, fra stillingen som markedssjef i DFDS Seaways AS. Hovedansvaret er å lede markeds- og CRM-avdelingen. Hun har ansvar for selskapets markedsbudsjett og det overordnede ansvaret for utvikling og gjennomføring av markedsplan og analyser/markedsundersøkelser på lokalmarkedet.

Monika beskrives som en svært resultatorientert, kommersiell, kunnskapsrik og motiverende leder. Er selvstendig, men utadvendt og engasjert, og liker å ha mange baller i luften samtidig. Er effektiv, handlekraftig og meget strukturert. Har generelt god system/ IT forståelse og liker å sette seg inn i nye tekniske løsninger.

Torbjørn Marthinussen

F&B Operations Manager, Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

Torbjørn har, etter endt utdannelse i hotelledelse i Sveits, gjort karriere i Radisson Blu. Han er på alle måter hoteliér og fagmann hvis engasjement, genuine interesse og profesjonalitet smitter i organisasjonen.

Etter drøye to år som F&B Operations Manager ved Radisson Blu Plaza Hotel, gikk han til samme stilling ved Radisson Blu Scandinavia Hotel i april 2011. Her har hans innsats medført en svært positiv utvikling.

Som leder kjennetegnes Torbjørn av sin tilstedeværelse og synlighet. Videre av sin standhaftighet og prinsippfasthet hva gjelder etterlevelse av servicekonsepter og strategi. Han setter mål og jobber systematisk for å nå dem sammen med sine ansatte.

Atle Minothi

Driftssjef, Akerrestauranter & Småting AS

Atle er driftssjef for en restaurantgruppering som består av fem restauranter med tilsammen nesten 3000 sitteplasser, hvorav nesten 2000 utendørs.

Uansett hvilken oppgave det er, stor eller liten, så har Atle kontroll. Han har gått gradene i restaurantselskapet, og har blant annet vært daglig leder på Café Christiania. Etter et par spennende år der, åpnet det seg en mulighet som driftssjef for hele restaurantgruppen, som består av D/S Louise Restaurant & Bar, Café Christiania, Café Sorgenfri, Café Albertine og Lekter’n.

Atle har tatt både de faglige og personlige utfordringene på strak arm, og vokst til å bli en dyktig leder. Han er kjent for å være en handlingens mann, som er opptatt av kvalitet i hvert et ledd.

Susanne Petzold

Hotelldirektør, Thon Hotel Gyldenløve, Oslo

Susanne startet sin karriere på Thon Hotel Gardermoen, som hotellsjef/bookingsjef. Hennes systematiske og strukturerte arbeidsstil og -metodikk gjorde at hun ble en del av pre-opening teamet på Thon Hotel Charlottenberg, hun var ansvarlig for operativ oppstart av hotellet. Deretter gikk ferden videre til Hammerfest, for å jobbe på Thon Hotel Hammerfest som direktør. Hun har vist at hun ikke er redd for å gå inn i problemer/utfordringer, og gir seg ikke før problemene er løst. Hun setter seg klare mål og arbeider meget målrettet og nøyaktig. Samtidig er hun en blid og veldig omgjengelig person, som tar godt hånd om sine medarbeidere.

I en alder av 29 år jobber hun nå som hotelldirektør på Thon Hotel Gyldenløve, og gjør en meget bra jobb, både med tanke på gode økonomiske resultater og, ikke minst, hennes aktive lederskap.

Simen Vinge

Markedsdirektør, Comfort Hotels Nordic

Simens første jobb i Choice var i pre-opening teamet på Comfort Hotel Runway på Gardermoen. Til tross for sin unge alder, gjorde han seg så godt bemerket at han fikk jobben som hotelldirektør for det nye Comfort Hotel Xpress i Møllergaten i Oslo.

Hans evner og innsikt i bransjen, og hans vyer om hvordan et hotell skal oppleves i 2011, sto helt sentralt i den utvikling som ble gjort i forbindelse med Comfort Hotel Xpress.

I fjor ble Simen utnevnt til markedsdirektør for Comfort Hotels sentralt.

Hans innsikt i dialog, posisjonering og nyskaping omtales som unike. Personlig karakteriseres han som ydmyk, utrolig kunnskapsrik, lojal, reflektert langt ut over det man kan forvente, og med en enorm arbeidskapasitet. Hans overordnede karakteriseres ham som et av de største ledertalentene i bransjen.

Dan Steffen Aasen

Hotelldirektør, Rica Hotel Hammerfest

Under Dan Steffens ledelse, har det ved Rica Hotel Hammerfest vært nedlagt et stort arbeid i å skape hensiktsmessige endringer i hotellets organisasjonsstruktur og organisasjonskultur. I 2011 har det også vært gjennomført omfattende moderniseringer, herunder renovering av alle rom. Dette er gjennomført parallelt med tilnærmet full drift av hotellet, i et år der omsetningen aldri har vært høyere.

Dan Steffen har gått gradene i bransjen. Som leder evner han å skape gode resultater sammen med andre. Han er utpreget målfokusert og resultatorientert og evner å skape glød rundt seg. Han er kreativ og ambisiøs, og ikke minst lysten på kontinuerlig forbedring. Han er svært kvalitetsbevisst og fremstår som et naturlig godt vertskap.

HSMAI takker årets jury:

Nic Nilsen, adm. dir., Oslo Lufthavn og juryleder
Bjørn Tore Furset, eier og styreleder, Fursetgruppen
Hanne Wengaard, HR-rådgiver, Berg-Hansen Reisebureau
Hege Ramm, CEO, Best Western
Arne O. Haugen, konserndirektør HR og samfunnsansvar, Nordic Choice Hotels
Hans Kristiansen, redaktør, HRR
Ingunn Hofseth, adm. dir., HSMAI
Fredrikke Næss, Area Human Resources Director Nordic, Rezidor Hotel Group

Vinnerne får, i tillegg til heder og ære, kurs ved The Cornell School of Hotel Administration, New York for Årets Unge Hoteliér, mens vinneren av Årets Unge Leder i Reisebransjen får et ukes kurs ved London Business School. Begge prisene inkluderer reise og opphold.

HSMAI takker sine partnere for Årets Unge Ledere kåringen:

HRR (Hotell, Restaurant og Reiseliv)
SAS
The Rezidor Hotel Group
Best Western Hotels Norway
Nordic Choice Hotels
Tilbakemeldingen.no

Foto: Simen Vinge (t.v.), markedsdirektør i Comfort Hotels Nordic, ble kåret til Årets Unge Leder i Reisebransjen 2012, mens Torbjørn Marthinussen (t.h.), F&B Manager i Radisson Blu Scandinavia, stakk av med prisen som Årets Unge Hoteliér 2012. Fotograf: Oliver Orskaug/Reiselivsavisen