Nytt landemerke i Gøteborg

Clarion Hotel Post i Gøteborg

Torsdag kveld åpnet Clarion Hotel Post, med opptredener av noen av Nordens heteste artister og med et lysshow i absolutt verdensklasse. Satsingen på Clarion Hotels kronjuvel er hotellkjedens største noensinne. Byens gamle, ærverdige posthus har gjennomgått en total forvandling for å kunne møte moderne gjesters behov. Unik kunst, fantastisk innredning og gastronomiske opplevelser er bare en liten del av hotellets mange forlokkelser, forteller hotellkjeden i en pressemelding.

– Jeg har fått verdens beste gave av Gøteborg. Noen prosjekter får man bare mulighet til å gjøre én gang i livet. Innvielsen av Clarion Hotel Post markerer en ny tid for byen. Vi ønsket å lage en folkefest, hvor alle gøteborgere ble invitert. Det er vår måte å si takk til byen, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels som står bak Clarion kjeden.

Innvielsen ble innledet med et spektakulært lysshow på hotellfasaden, og ble avsluttet med opptredener av Sissel Kyrkjebø Timbuktu, Tove Styrke, Fibes, Oh Fibes!, Danny og Ulrik Munther.

Industribyen møter det moderne samfunnet

Petter A. Stordalen (under) står bak oppføringen av Clarion Hotel Post. Magnus Månsson, fra det anerkjente arkitektkontoret Semrén & Månsson, har, sammen med den norske interiørdesigneren Anemone Wille Våge, bidratt med ideen, tegningene og interiøret. Interiøret skal kombinere følelsen fra den gamle industribyen og det moderne samfunnet. Her finner du både historiske innredningsdetaljer og en nylaget resepsjonsdisk, laget av krystallprismer. Den internasjonalt anerkjente kokken Marcus Samuelsson har utviklet restaurant- og barkonseptet. Teksten fortsetter etter bildet.

Foto: Petter A. Stordalen, eier og styreformann i Choice Hotels Scandinavia. Fotogtraf: Kjetil Ree/Wikipedia

– Clarion Hotel Post er noe utover det vanlige, og er et nytt landemerke for Gøteborg. Vi har samlet det absolutt beste innenfor design, kultur, gastronomi, og følelse for service. Gjestene møter mange inntrykk allerede ved innsjekkingen, og følelsen av å bo i et fascinerende miljø, skal holde seg under hele besøket, sier Petter A. Stordalen.

Hotellrom med slående utsikt

Clarion Hotel Post har totalt 500 rom, inkludert tre luksuriøse, romslige suiter (Rooftop Suite, Juliussuiten og Elnasuiten). Rooftop Suite har utsikt fra 13. etasje, svømmebasseng og terrasse. I den nye delen av hotellet gir høye panoramavinduer en spektakulær utsikt over Gøteborgs hustak. I den gamle hotelldelen har man bevart detaljer fra 1920-tallet, slik som de dype vindusnisjene og en makeløs takhøyde, som gir rommene en stor romslighet.

– Clarion Hotel Post representerer det moderne Gøteborg og den kreative ånden som gjennomsyrer byen. Man får stadig en påminnelse om kulturen, både innenfor og utenfor Clarion Hotel Posts porter. Hotellet og det nye konseptet Post Office, med gratis virtuelle kontorer, er gøteborgernes nye møteplass, og et samlingspunkt for både nasjonale og internasjonale gjester, sier Daniel Stenbäck, administrerende direktør i Clarion Hotel Post.