1. mars er den årlige Komplimentdagen!

Ros og komplimenter

Siden 2003 har det i Nederland vært arrangert National Compliment Day, et initiativ som har økt i anerkjennelse og omfang. 1. mars er blitt en nasjonal merkedag, og feires for tiende i Nederland gang 1. mars, for tredje gang i Belgia, og for andre gang i Norge!

Hans Poortvliet, HSMAIs administrerende direktør i Holland, er initiativtakeren bak dette, og det er naturlig for HSMAI Chapter Norway å ta initiativrollen i Norge.

Dagen står i kontrast til dager som valentinsdagen, mors- og farsdag, og lignende dager med mye kommersielt fokus. Det begynte forsiktig, men i de senere årene har dagen fanget mye oppmerksomhet i media og næringsliv, med artikler i de fleste regionale nederlandske aviser, gjesteopptreden i TV og åpningen av den nederlandske børsen. Den ble også et av de mest søkte ordene hos Google i Holland rundt den dagen i fjor.

– En oppriktig og personlig kompliment koster ikke noe, men har stor effekt på mottageren, sier Ingunn Hofseth, administrerende direktør i HSMAI Chapter Norway, og initiativtaker i Norge. I dette ligger også suksessen til dagen. Den kan ikke kjøpes, for komplimentene må gis med ord og følelser, direkte kommunisert via telefon, sms, e-post, postkort og lignende. Ingunn Hofseth oppfordrer alle til å gi komplimenter til minst tre personer på denne dagen.

Komplimenter har en effekt, og er mangelvare i vår stressende hverdag. Se et godt eksempel i denne filmen:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Cbk980jV7Ao

Gi en kompliment til kollegaer, venner og kjente her