Anker STI kjøper drammenshotell

Rom på First Hotel Ambassadeur i Drammen

Host Hoteleiendom Norge AS og Tribe Hotel Management Norge AS har inngått en intensjonsavtale om salg av eiendommen og driften ved First Hotel Ambassadeur i Drammen til Stiftelsen Anker studentboliger, vedAnker STI Holding AS. Anker STI vil fortsette driften under navnet First Hotel Ambassadeur, gjennom en franchise?avtale med First Hotels.

First Hotel Ambassadeur har Drammens beste hotellbeliggenhet, og er byens største hotell, både med hensyn til romkapasitet og konferansekapasitet. En omfattende renovering er nylig avsluttet, som omfattet 144 rom med korridorer, samt renovering av konferansfasilitetene, med det siste innen AV-utstyr.

First Hotels er en av Skandinavias ledende hotellkjeder, med 60 unike hoteller, med sentral beliggenhet i utvalgte byer i Norge, Sverige og Danmark.

Anker STI er en næringsdrivende stiftelse, med aktivitet innenfor forretningsområdene studentboliger, næringseiendom, hostel? og hotelldrift. Stiftelsen eier og driver blant annet Anker Hotel i Oslo, og cirka 1000 studentboliger.

– Vi har eid og drevet First Hotel Ambassadeur siden 1998. Når vi nå vurderer å selge hotellet, så er dette på bakgrunn av tre forhold; Vi får frigjort likviditet, vi får synliggjort at det er store merverdier i både eiendomsmassen og driften vår, og hotellet vil fortsatt bli profesjonelt drevet, under merkevaren First Hotels, forteller styreleder Asmund Haare i First Hotels.

– For Anker STI representerer First Hotel Ambassadeur en spennende mulighet til å øke vårt engasjement innenfor hotell. Vi ser en vinn-vinn-situasjon i transaksjonen, og gleder oss til å få muligheten til å videreutvikle hotellet, sammen med First Hotels. Med sine 237 rom, er hotellet så stort at vi ser muligheter for å utvikle noen av rommene til studentboliger over tid, og bruke disse rommene som vandrehjemsrom om sommeren. På den måten kan vi skape et kombinasjonsbygg, tilsvarende det vi har gjort med Anker Hotell på Ankertorget i Oslo, sier administrerende direktør i Anker STI Holding, Per Carlenius.

Partene er enige om ikke å gå ut med kjøpesummen før gjennomføring av avtalen.

Heilo Eiendom AS er rådgiver i transaksjonen.

Foto: Rom på First Hotel Ambassadeur i Drammen.