Rezidor på etikktoppen igjen

Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)

Rezidor Hotel Group er anerkjent som et av de mest etiske selskapene i verden for tredje år på rad. Den amerikanske tenketanken Ethisphere Institute hedrer hotellkonsernet for reelt etisk lederskap, heter det i en pressmelding fra selskapet.

– Vi er svært stolte over å ha opprettholdt vår status som et av verdens mest etiske selskap siden 2010. Vi arbeider langsiktig med forsvarlig forretningsvirksomhet, og vi omsetter ord til praksis, samtidig som vi høyner standarden innen vår egen bransje, sier Kurt Ritter, konsernsjef og styreformann i Rezidor.

Verdens mest etiske selskaper ble utnevnt for sjette gang i år, og det var et stort antall nominasjoner og søknader, fra bedrifter i over 100 land og 36 bransjer. Metoden for tildeling av prisen omfatter undersøkelse av selskapets etiske koder, gjennomgang av tidligere rettstvister og lovbrudd, evaluering av investeringer i innovasjon og bærekraftig virksomhet, gjennomgang av aktiviteter for å bedre selskapets samfunnsansvar samt undersøkelser av nominasjoner fra ledere, aktører i bransjen, leverandører og kunder.

– Årets vinner vet at et sterk etikkprogram er en nøkkelkomponent i en vellykket forretningsmodell, og de fortsetter å gå sine etiske standarder etter i sømmene, for å holde tritt med et stadig skiftende regelverk, sier Alex Brigham, direktør for Ethisphere.

Rezidors omfattende Responsible Business programme ble startet allerede i 1989. I tillegg til respekt for sosiale og etiske problemstillinger innenfor selskapet, fokuserer programmet også på gjester og ansattes helse og sikkerhet, og en redusert negativ innvirkning på miljøet. Programmet for samfunnsansvar er obligatorisk for alle ansatte og hoteller. Det gjenspeiles også i Always Care-mottoet i Rezidors kjente sikkerhets- og trygghetsprogram, TRIC = S. Konsernet støtter veldedige organisasjoner, som World Childhood Foundation, samarbeider med store aktører i samfunnsansvar, som World Cleanup 2012, samt at de har undertegnet internasjonale initiativer, som for eksempel FNs Global Compact og Caring for Climate. Noe av det siste i programmet for samfunnsansvar, er det femårige energisparingsprogrammet Think Planet.

Foto: Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)