Airbnb til Norden

Image representing Joe Gebbia as depicted in C...

Airbnb, verdens ledende sosiale markedsplass for leie og utleie av unike overnattingsmuligheter over hele verden, åpnet nylig sitt syvende internasjonale kontor i København. Det nordiske kontoret etableres for å betjene et av selskapets raskest voksende markeder. Airbnb-brukere i Norge booket over 15.000 overnattinger gjennom Airbnb i 2011, og norske Airbnb-verter har hittil tjent nærmere 2,5 millioner kroner på å leie ut ledig plass, skriver selskapet i en pressemelding.

– Konseptet til Airbnb er at man, gjennom en sosial markedsplass, får tilgang til unike reiseopplevelser, samtidig som man kan tjene penger på å leie ut ledig plass, sier Joe Gebbia (over til høyre), grunnlegger av Airbnb og produktansvarlig (CPO).

– Airbnbs gjester har til nå booket fem millioner overnattinger, noe som viser at våre internasjonale brukere etterspør lokale alternativer når de er ute og reiser. Med over 900 prosent vekst i Norge i 2011, var det et naturlig steg for oss å åpne et regionskontor i Norden, for å komme enda tettere på vertene og gjestene våre, sier Gebbia.

Til å lede det nordiske kontoret, og for å videreutvikle markedet, har Airbnb ansatt nordmannen Ole Ruch. Ruch vil holde til i København, og skal fungere som regionsansvarlig. Som tidligere internasjonal leder i Groupon, har Ruch en forkjærlighet for entreprenørskap, og lang erfaring i markedsutvikling.

Airbnb logo

Ole Ruch forteller hvorfor det nordiske hovedkontoret legges til København:

– Danskene har alltid ligget ett steg foran når det kommer til å ta til seg nye konsepter, slik som kollaborativt konsum, eller såkalt samarbeidsforbruk. Nå som også eiendomsmarkedet i Danmark opplever en stagnasjon, føler vi at folk kan benytte Airbnb til tjene noen ekstra kroner, hvis de har ledig plass.

Webdesigneren Marianne S. Dodson har, sammen med sin arkitektektemann Jim, brukt Airbnb til å leie ut en del av sin idylliske bolig på Ulvøya i Oslofjorden.

– Vi bruker Airbnb til å leie ut ledig plass i hjemmet vårt, og tjener samtidig litt penger på det. Vi har hatt gjester fra hele verden, og de er alltid veldig takknemmelige når vi anbefaler våre lokale favorittsteder. På nyttårsaften hadde vi et kjærestepar på besøk, som forlovet seg på stranden vår ved midnatt, forteller hun.

Over fem millioner overnattinger er booket gjennom Airbnb siden starten i 2008, og antallet overnattinger økte med hele 465 prosent i 2011. Med over 100.000 overnattingsmuligheter i over 19.000 byer i 192 land, er Airbnb en stolt ambassadør for kollaborativt konsum-bevegelsen og den nye delingsøkonomien.

Enhanced by Zemanta