Ukens navn: Kari Hasselknippe

Kari Hasselknippe, salgs- og markedsdirektør, Grand Hotel

Kari Hasselknippe

Salgs- og markedsdirektør

Grand Hotel

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Min arbeidsdag er utrolig varierende. Jeg har stort fokus på å være til stede for sparring, rådgivning og oppfølging av mine medarbeidere i salgs-, arrangements- og bookingavdelingen. Jeg er opptatt av at vi skal gjøre hverandre gode, og at vi skal trives på jobb. Ellers brukes mye tid på planlegging og gjennomføring av alt salgs- og markedsarbeid, og i disse dager har jeg ekstra fokus på grand.no, som snart skal relanseres, i ny, forbedret versjon. Ellers går mye av min hverdag til å møte eller besvare ulike henvendelser fra samarbeidspartnere, kunder, presse eller øvrige kolleger. Det følger også endel administrativt arbeid med, som fort også blir en del av hverdagen.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det beste er at jeg er utrolig stolt av Grand Hotel. Jeg er stolt over å ha så mange erfarne og dyktige kolleger rundt meg, og stolt over de arrangementer og besøk vi til stadighet er vertskap for. Vår visjon er å være best på gjesteopplevelser, og det er fantastisk å se medarbeidere som virkelig leverer på eksepsjonelt nivå! Ellers trives jeg godt med å utvikle nye ideer og konsepter samt inngå avtaler som jeg vet vil være til beste for hotellet. Det er utrolig motiverende å få være med på å fatte beslutninger som setter spor på hotellet, og de gjesteopplevelser vi leverer.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg har møtt mange dyktige mennesker på min vei, men jeg vil spesielt trekke frem mine foreldre, som tidlig lærte meg alt om gjestfrihet. Min far var lenge i bransjen, og ble betegnet som en ekte gentleman. Hans tilstedeværelse, hans raushet og respekt for ethvert menneske, uansett nivå, er noe jeg har tatt med meg som viktige elementer i min egen hverdag.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har flere hyggelige tradisjoner. Hver fredag har vi vinlotteri, med kaffe og deilige fristelser fra vårt konditori. Vi feirer alltid bursdager, og lønningspilsen er fast innslag på agendaen! Ellers har vi både sommerfest og julebord, der vi selv får smake på det å være gjest på Grand Hotel.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– 21 år! Jeg husker godt medlemsmøtene som var på Barrock i sin tid.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Det beste er påfyll av ny bransjekunnskap, nye trender og de impulser jeg kan få med meg, om hva som skjer «der ute». I tillegg er det alltid hyggelig å treffe gode bransjekolleger!

– Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

– Jeg syns det har skjedd mye positivt den siste tiden, så fortsett med å lage gode fagarrangementer. Følge opp de internasjonale trender!

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– I og med at det skjer så mye i hverdagen, tilbringer jeg den helt perfekte helgen hjemme. En treningsøkt, samvær med familie og venner, god mat og drikke, og jeg er godt fornøyd!

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Jeg ville opprettet en reiselivsminister-post, og sørget for økt satsing på internasjonal markedsføring. Ellers ville jeg hatt ekstra stort fokus på helse, utdanning og samferdsel.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Engasjert, sosial og happy».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– I slutten av mai reiser jeg til Palma med gode venner fra studietiden.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Hadde en del hobbyer i sin tid, men nå er det mer A4, som venninnetreff, trening, reising, familie og gode venner.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Vi søker en motivert og dyktig salgssjef, så jeg benytter anledningen: Noen som kjenner noen eller kunne tenke seg å være med på laget? Ta kontakt!