Destinasjon i utvikling

Luca Guerrieri med sitt diplom i Oslo torsdag 24. mai 2012. Fotograf: Catharina Wandrup

I sørøstre del av Sicilia, Italia, ligger det en attraktiv turistby, som heter Modica. Som mange andre steder, var de ulike aktørene innen reiselivsnæringen opptatt med sin egen virksomhet. Luca Guerrieri, vinneren av prisen Destination Developer of the Year, hadde et brennende ønske om å få den lokale næringen samlet rundt et mer felles reiselivsprodukt, og satte i gang et prosjekt, der 25 reiselivsbedrifter sammen jobbet for en bedre balanse i sesongflyten fra turister og næringsreisende.

Juryen hadde følgende å si om vinneren:

Dedicated to promoting his region, the winner of this award brought together 25 tourism companies to organize an integrated range of tourist services in order to seasonally adjust the flow of tourists in the region. His efforts, combined with encouraging each company to practise responsible tourism, has already resulted in several awards. Now we are pleased to recognize his accomplishments as we congratulate Luca Guerrieri; Managing Director at FerroHotel, as the Destination Developer of the Year.

Prisen ble vunnet for året 2010, men siden Luca ble forhindret fra å komme, var det en glede for HSMAI Europe å kunne overrekke ham prisen i år.

Foto: Luca Guerrieri med sitt diplom i Oslo torsdag 24. mai 2012. Fotograf: Catharina Wandrup