Ukens navn: Torgeir Silseth

Torgeir Silseth, adm. dir. i Choice Hotels Scandinavia

Torgeir Silseth

Administrerende direktør

Nordic Choice Hotels

I går hedret HSMAI årets reiselivstopper. Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, ble kåret til årets CEO i Europa.

I juryens begrunnelse står det at Torgeir Silseth er en engasjert toppleder, som har spilt en avgjørende rolle i utviklingen og suksessen til hotellkjeden Nordic Choice Hotels. Gjennom et nært samarbeid med eier og styreleder Petter A. Stordalen, har hotellimperiet, under Silseths ledelse, blitt den hurtigst voksende hotellkjeden i hele Norden.

Siden Silseth tiltrådte sin stilling som administrerende direktør i 2006, har hotellkjeden også gjennomgått sin største vekstperiode noensinne. Hans evne til å engasjere fellesskapet, med fokus på felles mål, trekkes frem som én av de mest fremtredende grunnene til at Silseth fortjener prisen som årets CEO i Europa.

– Nordic Choice Hotels er Skandinavias største hotellkjede, og nå har vi også beviset på at vi har Europas dyktigste CEO. Vi er utrolig stolte av at Torgeir får anerkjennelse for sine gode lederegenskaper. At skandinaviske aktører utmerker seg i europeisk sammenheng, er ikke bare viktig for Nordic Choice, men også for norsk reiseliv, sier styreleder og eier av Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Torgeir Silseth har over 25 års erfaring fra hotell- og reiselivsbransjen, og har hatt en lang karriere i hotellkjeden Nordic Choice Hotels. I 1991 ble han hotelldirektør for Quality Hotel Hafjell. Siden det har han både vært driftsdirektør og visekonsernsjef for samme kjede.

For seks år siden overtok Torgeir Silseths jobben som administrerende direktør etter Petter A. Stordalen.

– Dette var en stor overraskelse, og jeg er både stolt og glad over å få tildelt denne prisen. Det viser at Nordic Choice får annerkjennelse for sin utvikling, og at hotellkjeden har befestet sin posisjon som markedsleder i Norden. Nordic Choice har opplevd betydelig vekst og gode resultater, og det er takket være våre 10.000 ansatte, og en usedvanlig engasjert eier. Denne prisen deler jeg med dem, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.