Ukens navn: Ane Johansen

Ane Johansen, hotelldirektør, Rica Havna Hotel

Ane Johansen

Hotelldirektør

Rica Havna Hotel

Kåret til Årets fighter i Rica Hotels

– Hva består din arbeidshverdag av?

– I hovedsak består den av å jobbe sammen med gode kolleger, for å gi våre gjester gode opplevelser hver dag. Jeg jobber med aktiv ledelse inn i driften. Fokus ligger også på salg , strategier og, ikke minst, å nå de mål vi har satt oss.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jeg er så heldig at jeg får jobbe sammen med dyktige medarbeidere hver dag. Jeg jobber i flotte omgivelser, helt i vannkanten på Tjøme, på en arbeidsplass jeg er stolt av.

– Har du noen du har sett opp til?

– Det er mange rundt meg som inspirerer meg hver dag, og man kan stort sett lære noe av alle mennesker man møter på sin vei. Jeg beundrer spesielt de som tar modige valg, og som bruker sine ressurser til å hjelpe andre mennesker, på tvers av kulturer, landegrenser og ulikheter.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– I tillegg til de vanlige arrangementene, som årsfester og lignende, arrangerer vi i år for første gang Rica Havna-løpet. Det å stille med et lag der, er vel en begynnende tradisjon.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Mange år.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– HSMAI er viktig som et samlende forum, hvor bransjen kan møtes. Jeg syns det er bra med fokuset dere har på service og kompetanseutvikling, og de årlige kåringene og prisutdelingene er spesielt hyggelige.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

– Fortsette å gjøre bransjen attraktiv blant unge, når de skal gjøre sine yrkesvalg, slik at vi styrker fremtidens rekruttering.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Lang frokost med familien, enten hjemme eller ute i verden. Etterfulgt av en yogatime, og enda mer tid med venner og familie. God mat og drikke hører også med.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– I tillegg til å styrke reiseliv og samferdsel, mener jeg det er viktig å satse på et bærekraftig miljø, og, ikke minst, utdanning.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Verdens beste tippoldemor».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Jeg har akkurat kommet hjem fra en tur til København, og siden vi nå går inn i høysesong, blir det ikke noen reiser før til høsten. Da vil nok turen gå i privat regi til Stockholm, Turku og Island.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Mesteparten av fritiden min tilbringer jeg sammen med familien. Jeg er også veldig glad i å drive med Yoga, når tiden tillater det.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jeg oppfordrer alle som leser dette til å delta i Rica Havna-løpet 14 juli, eller nyte andre opplevelser i vårt mangfoldige sommerprogram.