Beregn god tid til Gardermoen

Flytoget på Oslo S. Fotograf: Njål Svingheim/Jernbaneverket.

I perioden fra 24. juni til 6. august stenges togtrafikken gjennom Oslo, på grunn av fornyelse av jernbanenettet. Flytogpassasjerer blir transportert med buss mellom Drammen og Lillestrøm, og med flytog fra Lillestrøm til Oslo Lufthavn. Prisen reduseres til 130 kroner, uansett hvor du reiser fra, heter det i en pressemelding fra Flytoget.

– Vi beklager at våre passasjerer rammes av sommerstengingen, men vi lover å gjøre vårt beste for at reisen skal leve opp til Flytogets standard. Vi skal yte topp service, være behjelpelige ved skifte fra buss til tog, og i tillegg kutter vi prisen, sier Linda Bernander Silseth (under), administrerende direktør i Flytoget. Teksten fortsetter etter bildet.

Linda Bernander Silseth, adm. dir. i Flytoget

Flytogdirektøren legger til at etter årets sommerstengning, vil hele jernbanestrekningen fra Lysaker til Etterstad være ferdig, og at dette gir håp om bedre punktlighet og kapasitet på jernbanenettet på Østlandet.

Beholde flytogpassasjeren

Flytoget setter opp egne busser fra stasjonene Drammen, Asker, Sandvika, Lysaker, Skøyen og Oslo S. Bussene går til Lillestrøm stasjon, hvor reisende vil fraktes videre med flytog til Oslo Lufthavn.
Unntaket er Nationaltheatret stasjon, hvor passasjerene må ta t-banen til Oslo S, og Flytogets buss videre. Gyldig flytogbillett vil være tilstrekkelig reisebevis på t-banen.

– Under fjorårets avvik, merket vi en nedgang i antall reisende, og dette ønsker vi å snu i år. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak, blant annet kuttet prisen, slik at våre trofaste kunder velger oss, også i sommer, sier Bernander Silseth.

Reiseinformasjon til reisende:

  • Fra Drammen, Sandvika, Lysaker, Skøyen og Oslo S går det buss for flytog til ordinære avgangstider
  • Buss fra Asker går 10, 30 og 50 minutter over hver hele time
  • Fra Oslo Lufthavn kjører flytoget hvert 20. minutt til Lillestrøm for bytte til buss
  • Det er skiltet til flytogbussene ved alle stasjonene. Flytogbillett kjøpes som vanlig før ombordstigning.

Se reiseplanleggeren på flytoget.no for avgangstider fra de enkelte stasjonene, eller last ned appen for iPhone eller Android.

Toppfoto: Flytoget på Oslo S. Fotograf: Njål Svingheim/Jernbaneverket.
Foto midt på siden: Linda Bernander Silseth, adm. dir. i Flytoget