Miljøpris til Color Line

Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland og Color Lines konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Helge Otto Mathisen. Foto fra Color Line

Mandag 11. juni mottok Color Line Oslo kommunes miljøpris 2012, for etablering av Norges første anlegg for høyspent landstrøm, skriver rederiet i en pressemelding.

“Color Magic” og “Color Fantasy” er de to første skipene i Norge som får ren strøm fra land, når de ligger til kai. Dette reduserer CO2-utslippene med 3000 tonn i året, som tilsvarer utslipp fra 1700 biler årlig. I tillegg reduseres NOx-utslippene med 50 tonn i året.

Med overgang til landstrøm, har Color Line fjernet et av byens største punktutslipp, og på denne måten bidratt til at Oslo kan bli en lavutslippsby.

– Dette er en viktig anerkjennelse for Color Line, og ikke minst for Color Line Marine, og de ansatte i maskinen om bord på “Color Magic” og “Color Fantasy”. Anlegget vårt er blitt internasjonal standard for høyspent landstrøm, som er en fjær i hatten for norsk kvalitetsskipsfart og Color Lines evne til innovasjon og samfunnsansvar, sa Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, da han mottok prisen på vegne av Color Line.

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) stod for selve overrekkelsen under Bymiljøkonferansen 2012, hvor temaet var “Oslo – Europas grønne hovedstad i 2016?”

Foto: Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland og Color Lines konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Helge Otto Mathisen. Foto fra Color Line