Surfing til havs

Ung kvinne med laptop

Cruiserederiet RCCL har signert avtale med den globale internettleverandøren O3b Networks. Dette gir passasjerene om bord like god internettilgang på cruiseferien som hjemme, heter det i en pressemelding fra rederiet.

– Vi vet at tilgang til Internett i ferien er viktig for våre passasjerer, derfor har dette vært en prioritet for oss, sier markedssjef for RCCL, Ellen Stebekk.

Millionavtalen mellom rederiet og internettleverandøren O3b Networks vil gi mer enn 8000 passasjerer og ansatte om bord på RCCLs cruise høyhastighets Internett innen sommeren 2013. Hastigheten tilsvarer kvaliteten man har hjemmefra via bredbånd eller fibernett.

– Å ha tilgang til Internett er nesten blitt et krav når våre passasjerer planlegger ferien. I første omgang er det Oasis of the Seas som kan skilte med oppgradert internettjenester. På sikt håper vi å kunne tilby våre passasjerer Internett av høy kvalitet på alle våre skip, sier markedssjef for RCCL, Ellen Stebekk.

O3b tilbyr fiberlignende internettkapasitet i Karibien og havområdene rundt om i verden. De tilbyr raskere Internett enn hva som er tilbudt på markedet i dag.

– Vi er stolte av å være de første som tar i bruk O3bs tjenester til havs.  Både hastigheten er raskere og nedlastingstiden skal være fire ganger så lav, uansett hvor du er i verden, på land eller til havs, avslutter Stebekk.