Ukens navn: Lasse Gimnes

Kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes, juryleder for Serviceløftet 2012

Lasse Gimnes

Daglig leder og kommunikasjonsrådgiver

GimCom AS

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Oppe 04.15 hver dag. Oppdatering på mediebildet – og deretter jobbing innenfor fagdisiplinene informasjon/PR samt forretningsutvikling. Det handler ikke minst om å skape interessante budskap til redaksjonelle medier og sosiale medier. Massekommunikasjon, nisjekommunikasjon. Intern og ekstern kommunikasjon. Det blir mye kommunikasjon fra tidlig til sent.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Friheten. Det å være sin egen styreleder, daglig leder og eneste kommunikasjonsrådgiver. Det gir en god følelse. GimCom er og blir Lasse. Skulle det gå dårlig, så vet jeg hvem jeg skal skylde på. Heldigvis har jeg mer enn nok å gjøre.

– Har du noen du har sett opp til?

– Det handler da om respekt og ikke heltedyrkelse. Tidligere kringkastingssjef Einar Førde er en av flere jeg mener var særdeles dyktig på flere områder.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Jeg er alene på kontoret. Litt musikk av og til – ellers kommunikasjon og jobbing med interessante og utfordrende oppgaver og mennesker. Jeg er heldig å ha noen av Norges sterkeste merkevarer på kundelisten – og er stolt over det.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Jeg er ikke medlem, men har vært kjent med HSMAI siden slutten av 1990-tallet, da jeg var redaktør i bransjemediet Kampanje. HSMAI representerer masse positivt – og ikke minst mye kunnskap og erfaring.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– En meget engasjert og dyktig leder, som ikke minst tenker service, service og atter service. Det er viktig med en spydspiss på toppen!

– Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI burde starte opp?

– Jeg har nettopp startet med oppgaver for HSMAI. Selvsagt kan man bli bedre på alt, men det er ikke spesielle områder jeg tenker på per nå.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Weekend-tur i storby med kone og våre tre barn. Masse god mat, severdigheter og hyggelig stemning. Gjerne New York. Vi stortrives i større byer.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Det ville vært masse. Ikke minst lagt mer vekt på helse og omsorg enn hva som gjøres i dag. Vi trenger å styrke Helse-Norge!

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– Det blir hverken tittel eller bok. Har ikke så høye tanker om meg selv. Også en del andre burde hatt selvinnsikt nok til å droppe boken. Det er litt for mange som tror de er ekstremt interessante. Kom ned på jorda – til oss vanlige dødelige!

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Til Berlin. Allerede kommende helg. Da drar min kone og jeg på tur.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Fotball for aldersbestemte klasser tar masse tid. Har to gutter som er godt over snittet interessert i fotball. Er trener, litt oppmann og sponsor. Da flyr tiden fort.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jeg gleder meg til HSMAI-dagen – og ikke minst den avsluttende juryeringen på Årets Serviceløft.