Nytt hurtigruteanløp

M/S "Trollfjord". Fotograf: Heidi Knutsen/Hurtigruten ASA

Hjørundfjorden på Sunnmøre blir en fast del av Hurtigrutens høstseilinger fra og med 2013. Det er første gang på 20 år man velger å endre ruteplanen til «Verdens vakreste sjøreise», skriver Hurtigruten ASA i en pressemelding.

Etter en vellykket test på elleve avganger høsten 2012, er det besluttet at ”Verdens vakreste sjøreise” skal besøke det mange mener er ”verdens vakreste fjord”, på fast basis hver høst fra 2013.

Hjørundfjorden blir en unik destinasjon, knyttet til Hurtigrutens høstkonsept, Autumn Gold, og besøkes i perioden 1. september til 31. oktober 2013. Hjørundfjorden er av mange regnet som den mest tradisjonsrike, klassiske norske fjorden av dem alle. Den ligger midt blant de majestetiske Sunnmørsalpene, og kan by på reiseliv med historisk sus. Det var hit Keiser Wilhelm II av Tyskland helst dro, på sine årlige norgesbesøk på slutten av 1800-tallet.

Som den eneste helårige operatøren langs norskekysten, legger Hurtigruten stor innsats i å kunne tilby unike opplevelser til gjestene, det være seg på land eller underveis om bord.

– Vi skal etterstrebe det å være et unikt og autentisk reiselivsprodukt, og Hjørundfjorden på seilingslisten er en viktig del av dette arbeidet. Det er en fjord med en helt fantastisk natur, med fjell i hav, og ikke minst et levende lokalsamfunn, med fascinerende historier. Det var hit cruiseskipene gikk i norgesturismena spede begynnelse, rundt tiden da Hurtigruten ble etablert, i 1893, sier kommunikasjonssjef Ragnar Norum.

I forbindelse med anløpet av Urke i Hjørundfjorden, vil Hurtigruten tilby utflukten ”Et lite stykke Norge” til Norangsdalen, et av landets villeste og trangeste dalfører. I tillegg til et lite måltid, på det særegne Union Hotel Øye. Gjestene vil også få mulighet til å gå turer i de vakre omgivelsene.

Sunnmørsalpane from Hjørundsfjorden
Sunnmørsalpene, sett fra Hjørundsfjorden. (Photo credit: Wikipedia)

–  Testen vi gjennomførte i høst, har overbevist oss om at Hjørundfjorden har det vi er ute etter – ekte og unike opplevelser, lokale historier og fascinerende natur. Dette blir veldig bra, både for våre norske og utenlandske gjester, det er vi overbevist om, sier Norum.

Seilingene inn til Hjørundfjorden legges opp som en del av høstkonseptet Autumn Gold. Høstkonseptet har fokus på årstidens fantastiske farger og smaker. I likhet med vinterkonseptet Hunting the light, og vårens The Arctic Awakening, tilbyr høstkonseptet aktiviteter på dekk, egne foredrag og spesielle utflukter knyttet til årstiden. Det er i tillegg utviklet en helt egen meny om bord, som er dedikert til høsten.

Hurtigruten vil i perioden 1. september 2013 til 31. oktober 2013 ha avgang fra Ålesund 09.30. Etter en seilas på rundt 30 nautiske mil, ankommes Urke ved Hjørundfjorden rundt kl 11.30. Her blir skipet liggende til rundt klokken 15.00, inntil skipet setter kursen tilbake til Ålesund med ankomst kl. 17.30.

Toppfoto: M/S «Trollfjord». Fotograf: Heidi Knutsen/Hurtigruten ASA

Enhanced by Zemanta