Satser på New York og Bangkok

Bjørn Kjos

Norwegian startet i går salget av billetter til New York og Bangkok fra Oslo og Stockholm. Selskapets første langdistanseflyvning vil finne sted mellom Oslo og New York 30. mai 2013, mens den første turen mellom Oslo og Bangkok er 1. juni 2013, skriver selskapet i en pressemelding.

– Dette er en stor og viktig milepæl i selskapets historie, og jeg er svært glad for at det nå er mulig å bestille de første billettene med Norwegian til New York og Bangkok. Vi ser frem til å ønske velkommen om bord i vår splitter nye Boeing 787 Dreamliner, det mest moderne og teknologisk avanserte langdistanseflyet som er i produksjon i dag, sier administrerende direktør Bjørn Kjos (bildet).

– Valgfrihet er en viktig del av Norwegians forretningsfilosofi, og vil også være det på de interkontinentale rutene. Vi vet at de reisende har større behov for «det lille ekstra» når man flyr langt, og vil derfor gi dem som ønsker det muligheten til å bestille et produkt som blant annet inkluderer større seter, bedre benplass, et treretters måltid, med drikke og innsjekket bagasje, sier han.

Med avganger til Bangkok og New York, fra både Oslo og Stockholm, vil det bli mulig å reise med Norwegian fra Skandinavia til begge byene, seks dager i uken.

Åtte 787 Dreamliner i bestilling så langt

Norwegians første 787 Dreamliner leveres i april 2013, mens fly nummer to og tre leveres i henholdsvis juni og november samme år. Deretter leveres fire fly i 2014 og ett i 2015.

Oslo – New York tre ganger i uken

I perioden 30. mai til 24. juni vil Norwegian fly fra Oslo lufthavn Gardermoen (OSL) til New York (JFK) to ganger i uken, på torsdager og søndager. Fra 25. juni øker antall ukentlige avganger til tre, på tirsdager, torsdager og søndager. Avgang fra OSL er 17.30, med ankomst JFK klokken 19.30 lokal tid. Avgang fra JFK er klokken 21.00, med ankomst OSL klokken 10.20 neste dag.

Oslo – Bangkok tre ganger i uken

I perioden 1. juni til 23. juni vil Norwegian fly to ganger i uken, på onsdager og lørdager, mellom Oslo lufthavn Gardermoen (OSL) og Bangkok (BKK). Avgang fra OSL er klokken 09.00 på onsdager, med ankomst BKK klokken 00.30 lokal tid neste dag. På lørdager er avgangstiden klokken 14.30, med ankomst BKK 06.00 lokal tid påfølgende dag. Fra 24. juni øker antall ukentlige avganger til tre, på mandager, onsdager og lørdager. Avgangstiden er 14.30 fra OSL, med ankomst BKK klokken 06.00 påfølgende dag.

Stockholm – New York tre ganger i uken

I perioden 31.mai til 25. juni vil Norwegian fly to ganger i uken, på mandager og fredager, mellom Stockholm Arlanda (ARN) og New York (JFK). Avgang fra ARN er klokken 17.05 med ankomst JFK klokken 19.30 lokal tid. Avgang fra JFK er klokken 21.00 med ankomst ARN klokken 10.45 neste dag. Fra 26. juni øker antall ukentlige avganger til tre, på mandager, onsdager og fredager.

Stockholm – Bangkok tre ganger i uken

Fra 20. juni vil Norwegian fly tre ganger i uken, på tirsdager, torsdager og lørdager, mellom Stockholm Arlanda (ARN) og Bangkok (BKK). Avgang fra ARN er klokken 14.50 med ankomst BKK klokken 06.00 lokal tid neste dag. Avgangstiden fra BKK er klokken 07.30 med ankomst ARN klokken 13.45.

For mer informasjon om Norwegians langdistansesatsning og 787 Dreamliner, besøk selskapets nye langdistanseportal her.

Foto: Bjørn Kjos, adm. dir. i Norwegian Air Shuttle. Fotograf: Kjetil Ree/Wikipedia