Tyrkia et hett reisemål

Alanya

Tyrkias sol fortsetter å skinne på norske turister. Antall nordmenn som reiser til landet, har økt flere år på rad, og i fjor var intet unntak. Hele 407.000 nordmenn reiste til Tyrkia i 2012, en økning på åtte prosent mot året før, forteller det tyrkiske turistkontoret i en pressemelding. I bildet til høyre ser vi den tyrkiske turistmagneten Alanya.

– Det er fantastisk å se at antall nordmenn som reiser til Tyrkia øker fra år til år. Det finnes så mye i Tyrkia som lokker nordmenn: Solen, de fine seilvindene, den gode maten og gjestfriheten, sier Filiz Köse, kultur- og turistattaché for Tyrkia i Norge og Sverige.

Den sterke kronen er også medvirkende til den positive trenden. Veksten i antall nordmenn som reiste til Tyrkia, var på åtte prosent fra 2011 til 2012, og på hele 25 prosent fra 2010 til 2011.

– På tross av økende besøkstall flere år på rad, ser vi ingen utflating. Samtidig som rekordmange nordmenn besøkte Tyrkia i fjor, ser det ut til å bli enda flere i år, fortsetter Köse.

Flere ønsker aktiv ferie i Tyrkia

Hele fem millioner tyskere ferierte i Tyrkia i fjor, noe som gir Tyskland en førsteplass blant nasjonaliteter som besøker landet. På annen og tredje plass kommer engelskmenn og nederlendere, og nordmenn kommer på en  ellevte plass. Turistdestinasjonene har jevnt over høy standard, og før den store økningen av antall turister, har Tyrkia forberedt seg, med nye topphoteller, restauranter, opprustete severdigheter og bra guider.

– Sol og bad har lenge lokket mange, og nå ser vi en klar økning i etterspørselen etter aktive ferier. Flere velger en reise med golf, ridning, seiling, vandring eller andre aktiviteter på programmet. Også reiser til historiske og kulturelle severdigheter øker, sier Filiz Köse.

Fakta om Tyrkia

Areal: ca 780.000 m² (97 prosent ligger i Asia og tre prosent i Europa)
Innbyggertall: 75 millioner
Hovedstad: Ankara (4,5 millioner innbyggere). Istanbul har ca 12,5 millioner innbyggere.
Språk: Tyrkisk

Enhanced by Zemanta