Markerer Earth Hour

Earth Hour 60+

Radisson Blu- og Park Inn by Radisson-hotellene i Norden markerer Earth Hour 2013, forteller kjeden i en pressmelding. På Radisson Blu Polar Hotell på Svalbard slukkes ikke lyset i én time, men i tolv!

Langt de fleste av Radisson Blu & Park Inn by Radisson-hoteller, til sammen 59 hoteller i de fem nordiske landene, deltar i Earth Hour lørdag den 23. mars 2013 – det verdensomspennende arrangementet, der lyset slukkes i én time. Ved å slukke lyset og slå av alle elektriske apparater som ikke er absolutt nødvendige, bidrar hotellene aktivt til å redusere jordklodens klimaforandringer. Og de er ikke alene. På verdensbasis slukkes lyset i ikonbygg som Akropolis, Den forbudte by i Bejing og Eiffeltårnet, og her hjemme deltar både Det Kongelige Slott og Operaen i Oslo.

Det var Verdens Naturfond (WWF) som tok initiativet til Earth Hour i 2007. Kampanjen startet i Sydney, men spredte seg raskt til hele verden. I 2012 deltok private husstander, bedrifter og offentlige instanser i mer enn 7000 byer i 152 land i markeringen av Earth Hour, fra klokken 20.30 til 21.30 lokal tid. I 2013 ventes deltakelsen å bli enda større, ettersom byer i u-land i det fjerne østen og Afrika nå har meldt sitt engasjement.

Radisson Blu & Park Inn by Radisson Norge, og resten av Norden, slukker lyset og engasjerer både gjester, ansatte og partnere i markeringen av Earth Hour. Men det finnes selvsagt lyspunkter underveis. Flere hoteller glimter nemlig til med spesialarrangementer som garantert varmer, melder hotellkjeden.

På Radisson Blu Polar Hotell i Longyearbyen slukkes ikke lyset i én time, men i tolv! På Radisson Blu Haugesund dekkes det opp til ekstra romantisk middag, med tente lys i både restauranten og på bassengkanten. På Radisson Blu Hotel Norge slukkes alt lys, bortsett fra det som rent sikkerhetsmessig må være tent, og utenfor hotellet tennes et stort hjerte av stearinlys, som ønsker gjestene velkommen inn. Og både Radisson Blu i Tromsø, Radisson Blu i Kristiansand og Radisson Blu Trondheim Airport klinker til, med feiende flotte, romantiske Candle Light middagsmenyer, spesialkomponert i anledning Earth Hour.

Tilsvarende aktiviteter foregår på andre  hoteller i de øvrige nordiske landene. På Radisson Blu og Park Inn by Radisson Blu i Uppsala i Sverige får gjestene utdelt stearinlys, slik at de selv kan slukke lyset på værelsene sine, og på Radisson Blu Arlandia serveres miljøvennlig Kravenmarkt kaffe og kakao, og en egen Earth Hour dessert.

– Vi er strålende fornøyde med med at så mange medarbeidere og hoteller verden over deltar i Earth Hour. Markeringen er helt i tråd med Carlson Rezidor Hotel Groups interne strategiprogram, Responsible Business, som går ut på å fremme energibesparende initiativer, sier Inge Huijbrechts, Vice President of Responsible Business i Carlson Rezidor Group, og fortsetter:

– Earth Hour er et meget synlig tiltak, som bidrar til økt fokus på miljøspørsmål generelt.

Innenfor rammene av kjedens Responsible Business-strategi, lanserte Carlson Rezidor sitt storstilte Think Planet-initiativ i 2012. Planen rommer en lang rekke ambisiøse, konkrete lokale aktiviteter, som er energibesparende. Målet er at hele virksomheten senker sitt energiforbruk med 25 prosent innen utgangen av 2016.

Enhanced by Zemanta